2 reţete gustoase de post de la Chef Paul Siserman

Postul poate fi şi acea perioadă din an când încerci mâncăruri variate. Chef Paul Siserman îţi explică cum poţi prepara două reţete delicioase, cu care îi poţi cuceri pe ceilalţi. Iată ce ingrediente trebuie să foloseşti!
  • Publicat:
2 reţete gustoase de post de la Chef Paul Siserman

Postul poate fi şi acea perioadă din an când încerci mâncăruri variate. Chef Paul Siserman îţi explică cum poţi prepara două reţete delicioase, cu care îi poţi cuceri pe ceilalţi. Iată ce ingrediente trebuie să foloseşti!

Tortillia cu tofu afumat (fajitas vegetarian)

Ingrediente:

  • o lingură de ulei de rapiţă sau de măsline
  • 2 cepe medii ( tăiate în 12)
  • 2 ardei Kappia, tăiaţi în felii
  •  o legătură de coriandru verde (tocat mărunt)
  • 2 linguri de chimen măcinat
  • o lingură de boia afumată
  • 200-250g tofu afumat(dacă nu găsiti e bun şi cel normal, dar să fie de calitate ), tăiat în bucăţi de mărimea muşcăturii
  • 400 grame fasole roşie, fiartă şi scursă de lichid
  • 400 grame roşii cherry
  • O lingură de zahăr brun

Cum se serveşte

Preparare

Se încălzeşte uleiul într-o tigaie mare şi se adaugă ceapa şi ardeii. Se condimentează şi se trag la foc iute timp de circa şase minute sau până când sunt căliţi, dar rămân tari.  Adăugaţi coriandru şi mai lăsaţi la foc un minut. Amestecaţi compoziţia, apoi adăugaţi mirodeniile şi gătiţi timp de încă 2 minute, amestecaţi continu, dar fără a zdrobi ceapa.

Fasolea, roşiile şi zahărul se pun pe foc,  timp de 5 minute, într-o tigaie antiaderentă, până când sosul este destul de gros. După se ridică tigaia de pe foc, şi se adaugă tofu. Încălziţi tortilla după instrucţiunile de ambalaj.

Gustaţi sosul făcut la început şi codimentaţi-l după gust, iar mai apoi, înainte de servire, adăugaţi frunzele de coriandru rămase şi stoarceţi patina zeamă de lămâie. La servire, puneţi totul în tortilla. Adăugaţi peste puţin ulei de măsline, zeamă de llămâie şi avocado tăiat felii. Cei care nu ţin post pot servi alături un pahar de iaurt.

Supă de fasole roşie şi Quinoa

Ingrediente:

  • 650 grame de fasole boabe roşie, fiartă şi scursă de lichid (dacă folosiţi din conservă, aveţi grijă la cantitatea de sare folosită ulterior)
  • o lingură de ulei de măsline
  • o ceapă galbenă, tocată
  • 4 căţei de usturoi ( tocaţi)
  • 300 grame roşii (sâmburii se scot) proaspete şi tocate
  • o linguriţă de chimen
  • 1/2 linguriţă de oregano uscat
  • 1/2 linguriţă fulgi de ardei roşii zdrobiţi
  • 1/2 cană quinoa (aproximativ 250 grame)
  • un morcov mare, tăiat în bucăţi
  • două frunze de dafin
  • supă de legume
  • o legătură de coriandru (plus cel pentru servire)

Cum se prepară

Ceapa se căleşte împreună cu usturoiul (usturoiul se adaugă la sfârşit), asta după ce oala a fost încinsă în prealabil. Apoi se adaugă bucăţile de roşii, chimenul, oregano şi fulgii de ardei. Compoziţia se ţine pe foc timp de un minut, pentru a se rupe puţin roşiile.

Adăugaţi quinoa, morcovii şi frunzele de dafin , apoi turnaţi jumătate din supa de legume.  Acoperiţi şi lăsaţi să fiarbă timp de 5-8 minute.

Se adaugă restul de supă de legume şi fasolea (fără lichidul din conservă) şi coriandru . Lăsaţi să fiarbă şi gustaţi pentru a vedea dacă are suficientă sare şi condimente. Lăsaţi să stea timp de 10 minute, asta pentru a permite aromelor să se întrepătrundă. Îndepărtaţi frunzele de dafin şi serviţi împreună cu crutoane de pâine sau tortilla zdrobită, avocado şi coriandru.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Simona TUDORACHE
Simona Tudorache este jurnalist şi redactor al site-ului "Ce se întâmplă, doctore?", având în portofoliu articole şi interviuri cu medici, nutriţionişti şi specialişti în activitate fizică. De asemenea, Simona Tudorache este preocupată şi de zona de lifestyle sănătos, intervievând vedete ...
citește mai mult