Musaca de post: te lingi pe degete!

Venim către tine cu o rețetă de musaca de post care să te hrănească și să te facă să uiți că este post.
  • Publicat:
Musaca de post: te lingi pe degete!
Foto: shutterstock

Pentru că ne aflăm în perioada postului și multe persoane nu reușesc să-și găsească inspirație privind preparatele pe care să le consume, venim către tine cu o rețetă de musaca de post care să te hrănească și să te facă să uiți că este post. De cele mai multe ori, în această perioadă apare clasica întrebare „Oare ce mănânc azi?”, iar alegerile de moment sunt produsele vegetale.

Ingrediente

Pentru straturi:

  • 6-8 cartofi mari, tăiați subțiri
  • 2-3 vinete mari, tăiate subțiri
  • 2-3 roșii mari, tăiate subțiri
  • 1 ceapă mare, tocată mărunt
  • 3 căței de usturoi, mărunțiți
  • Ulei de măsline pentru prăjit

Pentru sosul de roșii:

  • 500 g roșii pasate (sau roșii tocate)
  • 1 ceapă, tocată fin
  • 2 căței de usturoi, mărunțiți
  • 1 lingură de pastă de tomate
  • 1 linguriță de zahăr
  • Sare și piper după gust
  • Mărar și pătrunjel tocat pentru aromă

Pentru sosul bechamel:

  • 4 căni de lapte de soia sau de orez
  • 4 linguri de făină
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • Sare și piper după gust
  • 1/2 linguriță de nucșoară (opțional)

Mod de preparare

Pregătirea straturilor:

Prăjiți feliile subțiri de cartofi, vinete și roșii în ulei de măsline până când sunt ușor înmuiate. Așezați-le separat pe șervețe de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.

Pregătirea sosului de roșii:

Căliți ceapa și usturoiul într-o tigaie până când devin moi. Adăugați roșiile pasate, pasta de tomate, zahărul și condimentele. Lăsați să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 20-30 de minute, amestecând ocazional.

Pregătirea sosului bechamel:

Într-o cratiță, încălziți uleiul și adăugați făina. Amestecați continuu până când obțineți o pastă. Adăugați laptele treptat, amestecând continuu pentru a evita formarea cocoloașelor. Gătiți până când sosul se îngroașă. Adăugați nucșoară, sare și piper după gust.

Cum asamblezi musacaua de post:

Într-o tavă unsă, așezați un strat de cartofi, un strat de vinete și un strat de roșii. Presărați ceapă și usturoi deasupra și turnați jumătate din sosul de roșii. Adăugați un alt strat de legume și turnați restul de sos de roșii. Acoperiți cu sos bechamel.

Coacere:

Coaceți musacaua în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de aproximativ 40-50 de minute sau până când este frumos rumenită și legumele sunt moi. Serviți această musaca de post caldă, tăiată în pătrățele. Poftă bună!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult