Ligia Pop este omul care inspiră zeci de mii de români să acorde atenție alimentației naturale și hranei vii. Este singurul chef raw-vegan care a luat premiul YouTube Next Chef, a publicat 8 cărți de sănatate, iar în 2014 cartea, „Reţete vegane fără foc” a câștigat premiul național la Gourmand World CookBook Awards, un soi de Oscar culinar. Ne-a explicat cum se poate face o pâine în stil raw-vegan. Da, adică o pâine fără făină, fără drojdie și fără să fie coaptă la cuptor.
Pentru a prepara acasă o pâine în stil raw vegan trebuie să puneți pe lista de cumpărături și: pulpă de la lapte de cocos sau de la lapte de migdale, semințe de floarea-soarelui, tărâțe de psyllium, usturoi, busuioc, rozmarin, apa, sare neiodată. În multe dintre rețetele raw vegan este nevoie de deshidrator pentru a face pâine, dar această rețetă nu are nevoie de acest aparat.
Ingrediente:
200 g pulpă de la laptele de cocos sau migdale
100 g semințe de floarea-soarelui
50 g tărâțe de psyllium
5-6 căței de usturoi
5 g busuioc
5 g rozmarin
sare neiodată, după gust
70 ml apă sau cât este necesar
Mod de preparare pâine raw vegan:
Compoziția se amestecă foarte bine, cu ajutorul mâinilor. Aluatul trebuie să fie sfărâmicios, dar să rămână legat. Se așterne sub și peste aluat o folie alimentară și se presează cu mâinile, în așa fel încât să rezulte o formă ca a unei pâini. Imediat după modelare, se presară peste ea condimente, semințe sau verdețuri. Poftă bună!