Dacă îți place salata de vinete, dar vrei să încerci ceva nou, îți propunem o rețetă inedită: salată de dovlecei cu iaurt și mărar. Se prepară foarte ușor, are puține calorii și este delicioasă.
Dovlecelul este un aliment excelent la dietă, deoarece are un conținut crescut de apă și fibre – foarte importante pentru tranzitul intestinal. De asemenea, este o legumă plină de vitamine, minerale și antioxidanți benefici pentru întregul organism.
Află în continuare cum se prepară salata de dovlecei, o rețetă de colecție pe care trebuie să o încerci vara aceasta.
Pentru 4 porții de salată ai nevoie de următoarele ingrediente:
Dovleceii se dau pe răzătoare și se storc de apă. Se dă apoi și morcovul pe răzătoare.
Se sotează legumele rase într-o tigaie cu 3 linguri de ulei de măsline, timp de câteva minute, până se înmoaie.
Se lasă deoparte la răcit.
Se amestecă usturoiul pisat cu iaurtul, mărarul tocat, nucile și sarea. Se toarnă acest amestec peste legumele sotate.
Se amestecă bine cu o lingură de lemn și se potrivește de sare și piper, după gust.
Salata de dovlecei poate fi decorată cu puțin ulei de măsline și câteva nuci.
Se mănâncă pe felii de pâine, crackerși, ardei gras, roșii sau ca atare, direct cu furculița. Poftă bună!
Sursă rețetă: turkishstylecooking.com