Salate cu fasole: rețete cu pesto și merișoare

Salatele sunt ușor de preparat, dar și cele mai delicioase, iar dacă optezi pentru fasole ca ingredient principal, te bucuri numai de beneficii.
  • Publicat:
Salate cu fasole: rețete cu pesto și merișoare
Foto: shutterstock

Când simți nevoia unui preparat ușor, dar care să-ți sature pofta de mâncare, fasolea este ideală în acest sens. Pe lângă faptul că oferă o varietate de gusturi și texturi, fiind un produs versatil poate fi consumat sub mai multe forme- rece, caldă, în preparate rafinate, tradiționale sau chiar într-o simplă salată. Pe lângă gust și textură, organismul beneficiază de poteine, fibre solubile care ajută la îmbunătățirea digestiei și menținerea poftelor în urma consumului de fasole.

De asemenea, trebuie să menționăm că fasolea conține nutrienți esențiali printre care zinc, un mineral care sprijină sistemul imunitar și fier, un mineral folosit pentru a produce proteine în celulele roșii care transportă oxigenul prin organism. De exemplu, 90 de grame de fasole albă conțin 8 grame de proteină, 5 grame de fibre și 3.2 miligrame de fier (aproximativ 18% din necesarul zilnic recomandat) și 1 miligram de zinc (aproximativ 13% din necesarul zilnic recomandat).

Salată cu fasole și pesto

Ingrediente pentru 4 porții

  • 1.5L apă
  • 180g fasole uscată lăsată peste noapte în apă
  • 1 morcov
  • 1 țelină
  • 1/2 ceapă tăiată rondele
  • sare
  • 2 lingurițe ulei de măsline extravirgin
  • sos pesto

Mod de preparare

Adaugă apa într-o oală, fasolea, morcovul, țelina, ceapa și sarea și lasă-le să ajungă la punctul de fierbere. Redu focul și lasă fasolea la gătit până se înmoaie- aproximativ o oră. Lasă-le să se răcească. Mai apoi, într-o tigaie adaugă uleiul de măsline, fasolea și legumele și adaugă și sosul pesto. Se servește cald sau la temperatura camerei.

Salată cu merișoare, lămâie și măsline

Ingrediente pentru 4 porții

  • 1.5L apă
  • 180g de fasole uscată
  • 1 morcov
  • țelină
  • 1/2 ceapă
  • sare
  • ulei de semințe de struguri
  • 1 lămâie
  • pătrunjel tocat
  • măsline
  • 1 linguriță ulei de măsline extravirgin
  • Mod de preparare

Într-o oală se adaugă apa, fasolea, morcovul, țelina, ceapa și sarea și se lasă la fiert. Se reduce temperatura când apa dă în clocot și se lasă pe foc timp de 25 de minute după care se pune compoziția într-un bol peste care se adaugă lămâia, uleiul de semințe de struguri, măslinele și uleiul de măsline. Se asezonează cu sare și piper, după gust.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandări: