Când simți nevoia unui preparat ușor, dar care să-ți sature pofta de mâncare, fasolea este ideală în acest sens. Pe lângă faptul că oferă o varietate de gusturi și texturi, fiind un produs versatil poate fi consumat sub mai multe forme- rece, caldă, în preparate rafinate, tradiționale sau chiar într-o simplă salată. Pe lângă gust și textură, organismul beneficiază de poteine, fibre solubile care ajută la îmbunătățirea digestiei și menținerea poftelor în urma consumului de fasole.
De asemenea, trebuie să menționăm că fasolea conține nutrienți esențiali printre care zinc, un mineral care sprijină sistemul imunitar și fier, un mineral folosit pentru a produce proteine în celulele roșii care transportă oxigenul prin organism. De exemplu, 90 de grame de fasole albă conțin 8 grame de proteină, 5 grame de fibre și 3.2 miligrame de fier (aproximativ 18% din necesarul zilnic recomandat) și 1 miligram de zinc (aproximativ 13% din necesarul zilnic recomandat).
Ingrediente pentru 4 porții
Mod de preparare
Adaugă apa într-o oală, fasolea, morcovul, țelina, ceapa și sarea și lasă-le să ajungă la punctul de fierbere. Redu focul și lasă fasolea la gătit până se înmoaie- aproximativ o oră. Lasă-le să se răcească. Mai apoi, într-o tigaie adaugă uleiul de măsline, fasolea și legumele și adaugă și sosul pesto. Se servește cald sau la temperatura camerei.
Ingrediente pentru 4 porții
Într-o oală se adaugă apa, fasolea, morcovul, țelina, ceapa și sarea și se lasă la fiert. Se reduce temperatura când apa dă în clocot și se lasă pe foc timp de 25 de minute după care se pune compoziția într-un bol peste care se adaugă lămâia, uleiul de semințe de struguri, măslinele și uleiul de măsline. Se asezonează cu sare și piper, după gust.