Sărmăluțe de post cu orez și nucă în foi de viță – rețetă delicioasă

  • Publicat:
  • Actualizat:
Sărmăluțe de post cu orez și nucă în foi de viță - rețetă delicioasă
Sursa foto: Shutterstock

O rețetă perfectă pentru această perioadă: sărmăluțe de post cu orez și nucă în foi de viță. Sunt delicioase, ușor de preparat și au foarte puține calorii în comparație cu sarmalele clasice cu carne de porc și vită.

Poți folosi frunze de viță-de-vie la borcan, conservate, dar și proaspete. În funcție de cum ai noroc. Amestecul de nuci, năut, orez și condimente este foarte gustos. S-ar putea să faci mai des această rețetă de sărmăluțe de post cu orez și nucă în foi de viță. Nu doar în perioada postului!

Vezi mai jos de ce ingrediente ai nevoie și cum se prepară.

Sărmăluțe de post cu orez și nucă în foi de viță: ingrediente, preparare

Ingrediente:

  • 30-40 de frunze proaspete de viță-de-vie (sau conservate, la borcan)
  • 1 cană de orez pentru sarmale, cu bob rotund
  • o jumătate de cană de năut fiert
  • o mână de miez de nucă măcinat
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 1 ceapă albă medie, tocată mărunt
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 praf de scorţişoară
  • 1 praf de curry (opţional)
  • sare și piper proaspăt măcinat, după gust
  • zeama de la o lămâie
  • 3 căni cu apă
  • 2 roşii proaspete, tăiate mărunt
  • 2-3 frunze de mentă proaspătă

Mod de preparare:

Ceapa se căleşte în uleiul încins. Se adaugă usturoiul, curry, scorţișoara, năutul, miezul de nucă, orezul şi menta şi se amestecă până se simt aromele. Se adaugă 1 cană cu apă şi se lasă la fiert până orezul trage toată apa şi începe să se pătrundă.

Amestecul se condimentează cu sare şi piper şi se lasă la răcit. Frunzele de viţă se opăresc în apă fiartă 1-2 minute.

Se rulează sărmăluţele, apoi se aşază ordonat într-o oală de lut, pe fundul căreia s-a pus un pic de ulei de măsline şi s-a făcut un pat din frunze de viţă, care vor păstra aroma.

Se amestecă zeama de lămâie cu apa şi cu roşiile şi se toarnă peste sarmale.

Se acoperă cu câteva frunze de viţă, se pune capacul şi se dau la cuptor la 170 de grade Celsius, pentru 1-2 ore. Poftă bună!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”