Fie că ai ales să cumperi fructele de pădure din magazin, de la un producător local sau pur și simplu ți le-ai procurat din propria grădină, trebuie să ai grijă cum le speli pentru că ele pot conține diverse substanțe nocive, dar și viermi.
Multe dintre fructele de pădure nu ar trebui spălate până când nu sunt folosite. Excesul de apă poate duce la stricarea lor prematură, mai ales că afinele și zmeura sunt mult mai delicate.
Pune fructele de pădure în apă rece și nu le amesteca pentru a nu le deteriora. Apoi, transferă-le într-un container pe care să pui șervețele de hârtie astfel încât să scapi de excesul de apă și lasă-le la frigider.
Multe dintre ele sunt contaminate cu pesticide, iar dacă nu sunt organice, atenție sporită la modul în care le speli. Martha Stewart susține că cel mai bun mod de a le spăla este să adaugi 3:1 apă și oțet alb distilat. Astfel, oțetul îndepărtează pesticidele și previne apariția mucegaiului. Acest amestec funcționează excelent și la alte fructe. După ce le-ai lăsat în acest amestec, pune-le sub jet de apă pentru a le clăti și lasă-le să se usuce.
Acest amestec a făcut furori chiar și pe TikTok, unde utilizatorii l-au testat și au rămas uluiți să vadă câte impurități rămân în apa folosită. În plus, unii dintre ei au observat și prezența viermilor care „părăseau” fructele din cauza amestecului de apă și oțet, iar unii foloseau și bicarbonat de sodiu.
Depozitate corect în frigider, afinele și căpșunile pot ține între 5-7 zile. Fructele de pădure mai delicate, precum murele sau zmeura, țin între 3-5 zile.