Mielul este produsul tradiţional care nu lipseşte de pe mesele românilor în nici un an de Paşte.
Aflaţi mai jos câteva sfaturi inedite de preparare, astfel încât musafirii să se lingă pe degete!
- preparaţi o friptură gustoasă din carnea de pe spinare cu vin, rozmarin şi câţiva căţei de usturoi.
- pentru un gust atipic, cu care să luaţi prin surprindere mesenii, adăugaţi aromă de mentă la friptură. Faceţi un sos din iaurt, mentă, usturoi şi ardei iute cu care să ungeţi carnea.
- dacă sunteţi amatori ai bucătăriei indiene, adăugaţi curcumă la friptură.
- dacă aveţi posibilitatea, pregătiţi pulpa de miel pe grătar din lemn de măslin. Aroma acestuia va pătrunde carnea, care va avea un gust desăvârşit.
- nu doar tarhonul se potriveşte cu cărniţa fragedă de miel. Adăugaţi în tavă caise, vinete, roşii, coriandru, preparaţ-i o garnitura de cuş-cuş.
- stropiţi friptura, când e gata, cu puţin oţet balsamic şi adăugaţi nuci prăjite.
Vezi aici si 4 retete de preparare a fripturii de miel.
Poftă bună şi Paşte fericit!