Când ți-e foame, dar n-ai vrea totuși să dai iama în mezelurile pline de grăsimi și sare, încearcă o shaorma vegetariană. O poți face acasă foarte ușor și rapid. În același timp, deții controlul absolut asupra ingredientelor folosite.
Poți schimba humusul cu cremă de brânză și sucul de lămâie cu o lingură de iaurt. Sau poți folosi mai puține ori mai multe legume decât cele prezentate în rețeta de mai jos. Cert este că această shaorma vegetariană este o variantă mult mai sănătoasă și cu mult mai puține calorii decât cea clasică. O poți mânca atât dimineața, la micul dejun, cât și la prânz sau, de ce nu, seara, fără grija caloriilor.
Dacă ai timp și îndemânare, poți face lipia și humusul acasă. Dar dacă te grăbești și nu ai ingredientele necesare, poți folosi lipii și humus din comerț – cu atenție la etichetă!
Vezi mai jos cum poți prepara acasă o shaorma vegetariană delicioasă, sățioasă, proaspătă, de dietă.
Pune lipia pe o farfurie întinsă și adaugă humusul pe suprafața acesteia.
Adaugă foile de salată verde, jumătățile de roșii cherry, ceapa verde tăiată pe lung, castravetele felii sau bețișoare subțiri, ardeiul gras, feliile de avocado, porumbul și un praf de sare.
Stropește totul cu zeama de lămâie.
Împăturește cu grijă lipia începând cu partea de jos, apoi lateralele.
Mănâncă această shaorma vegetariană cu poftă și zero regrete!