Sirop de mure preparat la rece, fără niciun strop de zahăr! Este perfect pentru a preveni sau trata rapid răceala, dar are și alte beneficii importante pentru sănătate.
Vezi mai jos rețeta de sirop de mure la rece și efectele sale benefice !
Bogăția de vitamine, minerale și antioxidanți din mure conferă numeroase beneficii acestor fructe delicioase.
Întăresc sistemul imunitar și te feresc de răceală – conțin vitaminele A, B, C, E și K, precum și potasiu, magneziu, calciu, minerale și antioxidanți esențiali care reduc durata răcelilor sau a gripei și ameliorează simptome precum tusea sau durerile în gât.
Previn boala Alzheimer – polifenolii din mure combat radicalii liberi și previn inflamațiile la nivelul creierului.
Ameliorează simptomele ulcerului stomacal – datorită substanțelor conținute, murele reduc inflamația la nivelul mucoasei stomacului.
Reduc riscul de cancer la femei – murele conțin fitoestrogeni, despre care studiile spun că pot preveni cancerul de sân sau ovarian.
Mențin glicemia în limitele normale – datorită manganului și polifenolilor, murele ajută la metabolizarea colesterolului, dar controlează și nivelul de zahăr din sânge, prevenind astfel apariția diabetului.
Tratează diareea și previn hemoroizii – murele conțin tanini, substanțe astringente care pot reduce inflamațiile și reglează tranzitul intestinal.
Protejează inima și sunt bune pentru slăbit – fibrele din mure ajută la vindecarea constipației, alină durerile de stomac, te ajută să slăbești, reglează colesterolul și glicemia și previn astfel bolile cardiovasculare și diabetul.
Această rețetă de sirop de mure la rece este foarte simplă. În loc de mure proaspete poți folosi și mure congelate, sunt la fel de bune. Iată ce ai de făcut!
Ingrediente:
Mod de preparare:
Spală bine murele sub jet de apă rece, apoi lasă-le la scurs într-o strecurătoare sau pe șervețele de hârtie.
Se pun murele într-un blender și se mixează câteva secunde. Sucul obținut se trece printr-o sită așezată deasupra unui bol, pentru a separa semințele.
Se pun frunzele de mentă și sucul de lămâie în blender și se mixează câteva secunde. Sucul obținut se toarnă peste sucul de mure strecurat.
Se adaugă mierea de albine și se amestecă ușor până la omogenizare. Se adaugă o linguriță de scorțișoară și câteva cuișoare pentru o aromă deosebită (opțional).
Siropul de mure se transferă în sticluțe mici de 0,33 sau 0,5 litri de culoare închisă și se lasă la macerat 1-2 săptămâni, într-un loc răcoros.
Se consumă pe stomacul gol, dimineața, câte o ceșcuță de 50 de mililitri.