Spaghete carbonara de post: delicioase și incredibil de ușor de preparat. Rezultatul este uimitor!

  • Publicat:
Spaghete carbonara de post: delicioase și incredibil de ușor de preparat. Rezultatul este uimitor!

Adori pastele cu sosuri onctuoase, dar ții post sau urmezi un regim alimentar care îți interzice lactatele? Avem pentru tine o rețetă de spaghete carbonara incredibil de simplă. Rezultatul este uimitor de delicios și este posibil ca după ce le testezi să renunți cu totul la varianta clasică.

Ingrediente spaghete carbonara

  •  150 g spaghete
  •  150 g ciuperci feliate de la conservă
  •  150 g baby spanac 
  •  3 căței de usturoi
  •  ½ ceașcă de pătrunjel tăiat fin
  • 3 linguri ulei de măsline

Pentru sos:

  •  150 g caju
  •  1 ceașcă lapte de soia
  •  1 linguriță drojdie uscată
  •  sare și piper

Cum se prepară

Pune caju în apă fierbinte timp de o oră, ca să se înmoaie. După ce este gata, scurge-l de apă și toarnă-l într-un blender. Adaugă laptele de soia, drojdia, sarea și piperul. Mixează totul până obții un sos cu o consistență fină și cremoasă. 

Fierbe pastele conform instrucțiunilor de pe pachet. Sotează ciupercile și usturoiul în ulei, timp de 3 minute. Adaugă spanacul și jumătate din pătrunjel și mai lasă pe foc încă 5 minute. Scurge pastele de apă și adaugă-le peste ciuperci. Toarnă sosul și amestecă totul. Mai lasă încă două minute totul la foc mic.

Savurează o porție de spaghete carbonara de post cu restul de pătrunjel presărat peste ele.

Foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult