Mâna sus cine iubește pastele! Acum ridicați și cealaltă mână dacă vă plac pastele cu fructe de mare! Eu cu siguranță mă număr printre fanii acestei combinații fabuloase în farfurie. Așa că am decis să încerc (și) rețeta de tagliatelle cu creveți, pe care nu apucasem să o pun în practică până acum.
„Înarmată” cu o pungă de tagliatelle proaspete și încă una de creveți decorticați și curățați de vinișoare, plus condimente la discreție, am gătit într-o seară acest preparat delicios, fără măcar să consult vastul internet plin de rețete și sfaturi. Și ce-a ieșit a fost mai mult decât mulțumitor!
Firește, voi puteți adapta rețeta folosind paste de orice fel (spaghete, penne), alte fructe de mare la alegere (caracatiță, midii, scoici), alte soiuri de condimente, după gust și plăcere.
Din ingredientele de mai jos am obținut 4 porții de tagliatelle cu creveți.
Toacă mărunt ceapa, usturoiul și pătrunjelul.
Umple o oală cu 2 litri de apă și puțină sare și adu la fierbere. Când apa dă în clocot, adaugă pastele și lasă-le să fiarbă până se înmoaie (aproximativ 5 minute pentru pastele proaspete, 12 minute dacă folosești paste uscate). După ce fierb pastele, scurge-le de apă cu ajutorul unei site.
Condimentează creveții cu sare, piper și fulgi de chili. Pune untul într-un wok să se înmoaie, la foc mediu spre mare. Adaugă creveții, amestecă bine și lasă-i pe foc aproximativ 5 minute. Scoate-i pe un platou și stropește-i cu zeama de la o lămâie.
În untul rămas de la creveți adaugă ceapa și usturoiul. Călește-le 2 minute, apoi adaugă sosul de roșii, sare, piper și lingurița rasă de zahăr (aceasta taie din aciditate).
Lasă pe foc până dă în clocot sosul de roșii, apoi adaugă pastele fierte scurse de apă și creveții. Amestecă bine de tot și mai lasă pe foc aproximativ 3-4 minute.
La final, presară pătrunjelul tocat. Servește cu parmezan ras și frunze proaspete de busuioc. Poftă bună!
Mai jos, o rețetă video de paste cu creveți și sos pesto.