Tocăniță de linte cu ciuperci și multe alte legume, pentru un gust desăvârșit în farfurie – o rețetă de post hrănitoare, sănătoasă, pe placul tuturor!
Perfectă în zilele de post, dar și în cazul în care ești la dietă sau vrei să mai tai din porția de carne, această rețetă de tocăniță de linte cu ciuperci este exact ceea ce căutai. Durează cam 2 ore, dintre care o jumătate de oră curățatul și tăiatul legumelor. Efortul îți va fi însă răsplătit, iar stomacul, mulțumit!
Descoperă mai jos rețeta simplă de tocăniță de linte cu ciuperci, vinete, dovlecel, morcov, ardei și suc de roșii delicios.
Ingrediente pentru 10 porții:
Mod de preparare:
Curăță vinetele, dovlecelul, morcovul, ciupercile și ceapa roșie de coajă și spală-le bine. Taie-le în bucăți mari.
Curăță ardeiul gras și ardeiul iute de cotor și semințe, spală-i bine sub jet de apă și taie-i în fâșii.
Curăță ceapa verde și usturoiul verde de „mustăți”, taie-le partea verde ofilită, spală sub jet de apă și taie rondele.
Spală bine pătrunjelul și mărarul și toacă mărunt.
Pune uleiul într-un wok mare și pornește focul. Când uleiul s-a încălzit, adaugă ceapa verde rondele, pune un praf de sare și sotează 2 minute.
Adaugă morcovii, vinetele, dovlecelul, ciupercile, ceapa roșie, ardeiul gras, ardeiul iute, usturoiul verde și cimbrul uscat. Amestecă bine și acoperă cu un capac. Lasă pe foc mediu timp de 5 minute.
Pune lintea peste legume, apoi adaugă sosul de roșii. Amestecă bine și mai lasă pe foc 5 minute. Ia de pe foc și adaugă pătrunjel, mărar, sare și piper.
Pune tocănița de linte cu ciuperci și restul legumelor sotate într-un vas roman sau într-o tavă încăpătoare. Toarnă sucul de roșii și completează cu apă până acoperă compoziția.
Dă vasul roman cu capac (sau tava acoperită cu folie de aluminiu) la cuptorul preîncălzit, la 185 de grade Celsius, pentru o oră și jumătate. Aromele se vor întrepătrunde, iar mirosul și gustul vor fi divine. Poftă bună!