Dacă ți-ai propus să mai rărești carnea din meniu sau ții Postul Crăciunului, îți oferim o rețetă simplă de varză murată călită cu ciuperci. Este foarte sățioasă, plină de gust și ușor de preparat. Poți folosi și varză proaspătă, dar preparatul nu va mai avea același farmec.
Dacă vrei ca varza să fie moale și ușor de digerat, trebuie să te înarmezi cu răbdare. După ce o călești într-o tigaie, pe aragaz, varza trebuie neapărat lăsată la cuptor, ca să se facă pe îndelete și să se topească în gură. Sau o poți găti la slow-cooker (crock-pot), dacă ai un astfel de aparat. În cazul în care nu ții post, poți face piept de curcan (marinat măcar 12 ore înainte) pe pat de varză murată – un deliciu!
Vezi mai jos de ce ingrediente ai nevoie și cum se prepară varza murată călită cu ciuperci.
Taie ceapa solzișori și pune-o la călit, împreună cu un praf de sare, într-un wok încăpător în care ai pus la încălzit câteva linguri de ulei.
După ce se înmoaie ceapa, adaugă ciupercile tăiate grosier și morcovul dat pe răzătoare. Adaugă piper, cimbru și usturoi tăiat felii. Amestecă bine și pune capacul. Lasă la călit aproximativ 10 minute.
Adaugă în wok varza tăiată, sucul de roșii, foile de dafin, mărarul și apa fierbinte. Amestecă și lasă pe foc aproximativ 15 minute, sub capac.
Toarnă varza călită într-o tavă de cuptor. Acoperă tava cu folie de aluminiu și dă-o la cuptor pentru 90 de minute, la o temperatură de 170 de grade Celsius. Servește varza murată călită cu ciuperci alături de mămăliguță fierbinte. Poftă bună!