Antrenamentul dimineaţa, pe stomacul gol: mituri în care să nu mai crezi

Despre antrenamentul făcut dimineaţa pe stomacul gol, părerile sunt împărţite. Iată câteva mituri.
  • Publicat:
Antrenamentul dimineaţa, pe stomacul gol: mituri în care să nu mai crezi
FOTO: pexels.com / Antrenamentul dimineaţa, pe stomacul gol: mituri în care să nu mai crezi

Alergăm sau nu pe stomacul gol? Există numeroase păreri despre acest subiect şi, în timp ce pentru unii este un mod obişnuit de a-şi începe antrenamentul de dimineaţă, pentru alţii lucrurile nu funcţionează în această manieră. Aşadar, iată două mituri legate de alergatul pe stomacul gol şi care este, de fapt, adevărul din spatele acestora.

Antrenamentul pe stomacul gol duce la pierderea masei musculare

Am putea spune că acesta este cam cel mai des întâlnită părere legată de antrenamentul pe stomacul gol. Însă, nu te teme, masa musculară nu va dispărea instant. Este greşit să credem că fără o masă principală organismul nu are suficiente depozite de carbohidraţi şi glucoză pentru o sesiune de antrenament, dimineaţa. În acest sens, corpul este forţat să apeleze la proteina musculară pentru a-şi lua energia necesară. Aşadar, corpul pierde din masa musculară, dar nu este sigur 100%, deoarece organismul depozitează glucoza sub formă de glicogen în ficat şi muşchi. Pe timpul nopţii, nivelul de insulină din corp şi glicogenul din ficat scad, iar din acest motic, organismul este forţat să-şi găsească o sursă diferită de energie. Atunci când există o cantitate insuficientă de glicogen, apar simptome ca ameţeală, stare de oboseală, slăbire, mai ales în timp ce alergi.

Antrenamentele pe stomacul gol, cel mai bun mod de a slăbi

Se crede că antrenamentele pe stomacul gol sunt o metodă ideală pentru a scăpa de kilogramele în plus. Într-adevăr, alergatul pe stomacul gol, practicat corect, poate forţa organismul să ardă grăsimile de care vrem să scăpăm, dar acesta nu este un factor care favorizează scăderea în greutate. Dacă arzi mai multe calorii decât consumi, slăbeşti, motiv pentru care sesiunile de alergat intens este de preferat să fie făcute pe stomacul gol.

Dacă vrei să te antrenezi pe stomacul gol, îţi recomandăm să:

  • în funcţie de nivelul tău de performanţă, nu te antrena mai mult de 40-60 de minute
  • optează pentru o intensitate mică
  • bea un pahar de apă înainte de antrenament
Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult