Desirée Halasesh: instructor de yoga în Bali: ”Dacă te doare, faci prea mult. Onorează mesajele corpului și când faci exerciții fizice!

Prin exerciții fizice ușoare, multe dintre durerile de spate se pot atenua. Însă acestea trebuie practicate cu blândețe, fără a forța.
  • Publicat:
Desirée Halasesh: instructor de yoga în Bali: ”Dacă te doare, faci prea mult. Onorează mesajele corpului și când faci exerciții fizice!
Desirée Halaseh, instructor yoga în Bali, foto arhivă

Durerile de spate sunt una dintre problemele frecvente întâlnite la afecțiuni la oameni de pe toată planeta. Ideal este să nu le ignorăm, căci în timp pot da complicații cu implicații serioase asupra calității vieții. Totodată durerea lombară este principala cauză la nivel global ce poate determina o dizabilitate de-a lungul vieţii. Am stat de vorbă cu instructorul de yoga din Bali, Desirée Halaseh despre cum trebuie să facem exercițiile fizice pentru atenuarea durerilor de spate pentru a nu ne face mai mult rău.

 

Se poate întâmpla ca în timpul exercițiilor fizice să simțim durere. Corpul zice ”Nu”, rațiunea spune ”Da, continuă”. Ce este de făcut? ”Există o linie subtilă între a-ți depăși limitele și a-ți face rău. Fie că vrei mai mult de la corpul tău, fie că vrei să scapi de o durere acest proces presupune să începi exact de unde ești acum, să onorezi acest spațiu și apoi să-ți explorezi conștient limitele” explică Desirée Halaseh. Așadar, durerea acută în timpul practicii e un semn ultra evident că ai depășit o limită.

De ce respirația are un rol foarte important atunci când facem exerciții fizice?

”Respirația joacă un rol vital în integritatea demersului tău fizic și mental. Dacă nu reușesti să menții un nivel echilibrat și profund de respirație – fă un pas în spate” a continuat explicații instructorul de yoga. Sigur nu ai aplicat metoda corectă de respirație.

De ce abandonăm practicile, exercițiile dificile?

Mulți dintre noi s-au avântat să facă sport, mișcare sub diferite forme, dar au pierdut din motivație și ușor, ușor au abandonat idee. Ce se poate întâmpla, oare?” Într-un eseu despre yoga din “A Nonviolent Approach to Extending Your Limits,” Ken Dychtwald vorbește despre respirația ca un barometru care să te ajute să rămâi într-o zonă safe de practică. Pe care o poți susține pe termen lung. Altfel va fi doar o altă practică care te frustrează și de care te lași. După cum știi la clasele mele repet mereu: dacă te doare, faci prea mult. Onorează mesajele corpului. Ascultă intuiția în defavoarea perfecționismului. Corpul are propria sa inteligență. Ascultă-l” a mai explicat Halaseh.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Florin Cujbă: cum slăbim
Florin Cujbă: cum slăbim