Legumele sunt fara doar si poate preferatele nutritionistilor. Le strecoara cu generozitate in orice dieta, dar unora dintre noi le vine greu sa le accepte in cantitati prea mari in meniuri.
Totusi, nu trebuie sa uitam ca beneficiile legumelor sunt nenumarate si ca exista multiple trucuri ca sa le crestem consumul. Iara ce ne recomanda nutritionistu Mihaela Bilic in cartea sa „Sanatatea are gust.”
1. In primul rand, expertul in nutritie ne recomanda sa strecuram cat mai multe legume in orice sendvis. Printre cele mai bune optiuni sunt rosiile, ardeii, varza alba, ceapa si catravetii. Astfel, ne luam o portie buna de vitamine, minerale si fibre, atat de necesare organismului.
2. Un al doilea sfat ar fi sa punem cat mai multe legume proaspete sau congelate in preparate, chiar daca nu se regasesc in reteta originala. Astfel, sosurile, tocanitele, mancarurile cu orez sau pastele vor deveni mult mai gustoase, iar consumul de legume va creste, fara sa-l simtim ca pe o corvoada.
3. O a treia recomandare se refera la gustari. Telina, morcovul sau feliutele de ardei reprezinta gustari excelente care pot inlocui oricand fructele: au mai putine calorii si abunda in elemente nutritive.
Aflati mai multe despre cum puteti creste consumul de legume din cartea „Sanatatea are gust” semnata de medicul nutritionist Mihaela Bilic.
Citeste si: Mancati corect cu bani putini!