Am tot auzit de existenţa unor alimente care ajută organismul să ardă grăsimile mai repede, mai mult şi mai bine, pentru ca noi să obţinem silueta mult visată.
Dar cum acţionează acestea? Ei bine, există câteva categorii de mâncăruri care, prin diferită căi, stimulează arderile.
1. Alimentele bogate în proteine necesită arderi intense pentru a fi digerate
Carnea şi leguminoasele în special sunt cel mai bun exemplu de acest fel. Bogate în proteine, procesarea lor necesită o rezervă mare de energie din partea organismului care, în cele din urmă, ajunge să ardă grăsimi pentru a săvârşi digestia. În plus, proteinele sunt deosebit de benefice musculaturii.
Cele mai bune alegeri de acest fel sunt carnea de porc, vită, curcan (mare atenţie, carnea trebuie să fie cât mai slabă, fără bucăţi de grăsime sau aspect marmorat), somon, ton, sardine, năut.
2. Alimente care cresc temperatura corpului şi rata metabolică
Când temperatura corpului creşte, rata metabolică creşte şi ea automat, ajungându-se astfel la un consum caloric crescut.
Anumite alimente au capacitatea de a crea căldură, datorită compoziţiei chimice care dă gustul caracteristic ardeilor iuţi (Habaneros, Cayenne Chili, Jalapenos), usturoiului, cepei.
3. Alimentele bogate în fibre anulează o cantitate semnificativă de calorii
O bună parte dintre caloriile ingerate nu se acumulează pentru că fibrele stimulează activitatea gastrică, alimentele traversând mai repede tractul intestinal.
Pe lângă faptul că împiedică mâncarea să stea mult timp în intestine şi deci absorbţia caloriilor, fibrele mai ajută la slăbit prin asigurarea senzaţiei de saţietate pentru o perioadâ mai lungă de timp.
Reţineţi că este important să beţi multă apă atunci când consumaţi alimente bogate în fibre, în caz contrar acestea se blochează în intestine, ducând a constipaţie. Consumaţi, aşadar, cereale integrale, pâine integrală, orez brun, brocoli, fructe.