Ciocolata e sanatoasa. Savureaz-o zilnic!

Ciocolata, fie ea cu lapte, fie neagra, contine magneziu, despre care stim ca este aliatul numarul 1 in lupta impotriva stresului.
  • Publicat:
Ciocolata e sanatoasa. Savureaz-o zilnic!
Ciocolata e sanatoasa. Savureaz-o zilnic!

Stim ca din cand in cand ti-e pofta de o ciocolata. Si mai stim ca de cele mai multe ori te abtii, de dragul siluetei. Insa, nimic nu e mai bun decat o bucatica de ciocolata, mai ales atunci cand ultimele cercetari ii descopera numai avantaje!

Anti-stres prin excelenta
Esti stresata? Mananca ciocolata. Si asta pentru ca ciocolata, fie ea cu lapte, fie neagra, contine magneziu, despre care stim ca este aliatul numarul 1 in lupta impotriva stresului. Foarte multe studii au confirmat ca acest mineral contribuie eficient la prevenirea consecintelor negative ale stresului, ca iti da incredere in tine si nu in ultimul rand, te incarca cu energia necesara pentru a face fata ritmului vietii de zi cu zi.

Totodata, o alimentatie bogata in magneziu reduce riscul de infarct, de diabet de tip 2, reduce presiunea arteriala si are un efect pozitiv si in incetinirea evolutiei osteoporozei la femeile aflate la menopauza.

Buna pentru colesterol
Colesterolul este transportat prin sange cu ajutorul proteinelor. Unele dintre acestea il transporta la ficat, unde este utilizat pentru digestie – acesta este colesterolul bun. Alte proteine insa, au tendinta de a depune colesterolul pe peretii vaselor de sange – acesta este colesterolul rau, daunator organismului.

Ciocolata si cacaua te pot scapa de acele proteine programate incorect si de colesterolul "rau". Mai mult, gratie flavonoidelor pe care le contin si care au proprietati puternic antioxidante, ele favorizeaza productia de colesterol bun. De asemenea, vitamina B3 existenta in ciocolata, reduce depunerea de grasimi pe artere.

Antioxidant de nota 10
Oxigenul pe care il respiram ii permite corpului nostru sa functioneze, insa el antreneaza, in acelasi timp, producerea de radicali liberi care ne ataca organele. Ciocolata, datorita continutului sau de cacao, are un numar mare de substante antioxidante care ii neutralizeaza. Mai exact, cacaua are o capacitate antioxidanta de 5 ori mai puternica decat a ceaiului negru si de 3 ori mai mare decat a ceaiului verde si a vinului.

Protejeaza femeile insarcinate
Conform unui studiu recent realizat de cercetatorii Universitatii Yale, ciocolata protejeaza femeile in timpul sarcinii. Consumata zilnic, ciocolata reduce intr-o proportie de 69% riscul de pre-eclampsie (toximie gravidica). Studiul a fost efectuat pe durata a 4 ani, si au participat 2.291 de femei.

Diminueaza tensiunea arteriala
6 grame de ciocolata pe zi sunt suficiente pentru scaderea si reglarea tensiunii arteriale, ne informeaza un studiu german recent. Conform rezultatelor obtinute, ciocolata diminueaza presiunea sistolica cu 3 puncte iar cea diastolica cu 2 puncte jumate. Efectul este pus pe seama continutului de polifenol pe care ciocolata il contine.

Te mai abtii de la ciocolata ?

Citeste si Ciocolata neagra, benefica pentru inima
Creioane de ciocolata

Urmărește CSID.ro pe Google News
Acai, un miracol impotriva obezitatii?
Acai, un miracol impotriva obezitatii?