Curele cu sucuri proaspete de fructe sau legume sunt recomandate pentru ca reprezinta o sursa importanta de vitamine minerale si zaharuri (glucoza, levuloza si fructoza), usor asimilabile.
Citeste, in continuare, cateva sucuri naturale din fructe si legume impreuna cu beneficiile acestora pentru sanatate.
Sucul de morcovi, se bea in cantitati de 200 ml pe zi, dimineata pe stomacul gol, timp de 3 saptamani, dupa care se face o pauza de 7 zile. Este izvorul cel mai bogat in vitamina A usor asimilabila si contine cantitati insemnate de vitamina B2, C, E, D, F, si de minerale, K, Na, Ca, Mg, Fe.
Stimuleaza pofta de mancare si ajuta digestia, cicatrizeaza formatiunile ulceroase gastro-intestinale, inhiba dezvoltarea tumorilor canceroase, fiind de asemenea de un pretios ajutor in mentinerea structurii osoase a dintilor. Femeile insarcinate ar trebui sa bea mult suc de morcovi in ultimele luni de sarcina. De asemenea este indicat in bolile hepato-biliare si cele dermatologice.
Sucul de sfecla, este foarte indicat in refacerea globulelor rosii si a sangelui in general. Baut dintrodata in cantitati mari, nediluat, da greata si ameteala din pricina efectului intens purificator. De aceea, se va creste gradat cantitatea de suc in functie de toleranta individuala, pana la 2 pahare pe zi.
La menopauza, are un efect mai durabil si mai eficient decat hormonii sintetici. Raportul dintre Ca si Na ajuta la mentinerea calciului in forma solubila, astfel incat acesta nu va forma depozite in vasele sanguine. Este indicat in anemie, tuberculoza, guta, demineralizare.
Sucul de papadie, este un tonic pretios, ajuta la detoxifierea ficatului si a rinichilor, este util in curele contra obezitatii, este un bun tonic nervos datorita magneziului pe care-l contine si fortifica oasele.
Sucul de castravete, este cunoscut ca fiind un bun diuretic. In combinatie cu sucul de morcovi, ajuta la eliminarea acidului uric din organism, de asemenea aceasta combinatie ajuta la prevenirea caderii parului, a craparii unghiilor, a afectiunilor dintilor si gingiilor.
Sucul de patrunjel, amestecat cu suc de morcovi sau telina, laptuca si spanac, ajuta la reglarea functiei suprarenalei si tiroidei, la eliminarea calculilor renali si biliari, de asemenea e util in afectiuni ale ochilor ca: ulceratii corneene, cataracte, conjunctivite.
Sucul de afine este util in colite si in tratarea infectiilor urinare cronice.
Sucul de mere este indicat in boli reumatice, guta, constipatie si astenie.
Sucul de portocale este util in ateroscleroza, febra, convalescenta, si in perioada de crestere la copii.
Sucul de grapefruit este indicat in oboseala, anorexie, insuficienta hepatica, si in fragilitate vasculara.
Citeste si: Superfructe