Indicele Adipozitatii Corporale (IAC), mai precis decat Indicele Masei Corporale (IMC)

O noua metoda de masurare a grasimii din organism pare sa detroneze suprematia IMC (indicele masei corporale), ne informeaza oamenii de stiinta de la Universitatea California, Statele Unite, care sustin ca IAC - indicele adipozitatii corporale – ar fi un procedeu de calcul mai eficient.
  • Publicat:
Indicele Adipozitatii Corporale (IAC), mai precis decat Indicele Masei Corporale (IMC)
Indicele Adipozitatii Corporale (IAC), mai precis decat Indicele Masei Corporale (IMC)

O noua metoda de masurare a grasimii din organism pare sa detroneze suprematia IMC (indicele masei corporale), ne informeaza oamenii de stiinta de la Universitatea California, Statele Unite, care sustin ca IAC – indicele adipozitatii corporale – ar fi un procedeu de calcul mai eficient.

Indicele de Masa Corporala (IMC sau BMI) reprezinta un indicator al masei corporale bazat pe raportul dintre inaltime si greutate, valabil in cazul femeilor si barbatilor adulti. „IMC nu ne indica cu precizie cantitatea de grasime din corp”, sustine Richard N. Bergman, profesor la Universitatea California, citat de site-ul WebMD.

Aceasta pentru ca, luand in considerare doar raportul dintre inaltime si greutate, pot aparea erori, mai ales in cazul perosanelor cu musculatura foarte dezvoltata si care se pot trezi incadrate in categoria „supraponderali” sau „obezi”.

Noua metoda de calcul, IAC – raportul dintre inaltime si circumferinta soldurilor, a fost verificata prin masuratori pe populatii de hispanici si afro-americani, urmand a fi verificata si pe populatiile de albi si alte etnii.

„Cu IMC obtinem o valoare relativa a procentului de grasime corporala. Cu noul IAC in schimb, obtinem o valoare ce reprezinta cu adevarat cantitatea de grasime din organism”, sustine dr. Bergman, care descrie noua metoda de calcul drept „mai precisa” decat traditionalul IMC.

Citeste si: Arata-mi abdomenul, ca sa-ti zic ce inima ai!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
O nutritie echilibrata si convenabila
O nutritie echilibrata si convenabila