Ingrediente: 6 linguri de ulei de nuci sau de arahide; 3 catei de usturoi, pisati; 2 cepe maruntite; o lingurita de cimbru; suc de lamaie; o lingura de mustar Dijon; sare, piper, zahar; 250 g de mix de legume, spalate si scurse; inele de ceapa fin taiate; 250 g branza Cheddar; piper proaspat macinat, dupa gust; 3 piersici fin taiate, puse pe gril daca doresti; 250 g nuci pecane, maruntite; miere (optional)
Mod de preparare: Se amesteca usturoiul, cimbrul si sucul de lamaie si se lasa la foc mic timp de 30 de minute, dupa care se pune la racit. Din otet, suc de lamaie si mustar se face un mix care se amesteca usor si se asezoneaza cu sare, piper si zahar. Legumele si inelele de ceapa se aseaza pe o farfurie. Se adauga branza Cheddar si piperul macinat. Se asezoneaza cu o felie de piersica si pecane si miere.