2. Supraestimarea activităţii fizice. În mod normal, ca să slăbim jumătate de kilogram într-o săptămână, ar trebui să scădem consumul cu 500 de calorii pe zi. Numai prin sport este destul de greu de atins acest target, pentru că presupune cel puţin 60 de minute de activitate intensă în fiecare zi. Varianta de mijloc este reprezentată de cel puţin 3 antrenamente de 30 de minute pe săptămână sau 10000 de paşi pe zi, monitorizaţi cu un pedometru, în combinaţie cu o dietă.
3. Mese haotice. Acestea atentează la nivelul de glucoză din sânge care fluctuează dacă ingestia de alimente nu se face după un program regulat. Astfel, ne e foamea des şi implicit mâncăm mai mult. Micul dejun nu trebuie să lipsească din programul de masă al zilei, iar între gustări şi mesele principale nu trebuie să treacă mai mult de 3 ore.
4. Lipsa somnului. Specialiştii au observat că persoanele care dorm mai puţin de 6 ore pe noapte au un nivel mai mare de grelină, hormon care stimulează apetitul si de cortizol, hormonul stresului. În plus, sunt atrase de alimente calorice pe care le consumă din belşug.
Citeste si: Dorinţa de a slăbi este molipsitoare