Cine nu a gustat pana acum un desert raw, adica fara foc si fara faina, lapte, oua, sau unt, trebuie musai sa incerce. Altfel, pierde o experienta culinara desavarsita (si o portie de hrana vie). Iar cei care au savurat acest gen de deserturi nu isi mai doresc sa guste clasicele dulciuri concentrate si inalt procesate…
Incepeti experienta cu o tarta de lamaie, pe a carei reteta am cules-o pe de blogul floridecires7.blogspot.com. Asa cum spune si autoarea, Ina Todoran, tarta este senzationala si mult mai buna decat o tarta clasica cu lamaie. In plus, te saturi dupa doar o felie.
Acesta este marele avantaj al dulciurilor raw, pe langa faptul ca facem rabat la conservanti, coloranti artificiali, grasimi animale, nu putem manca mult deoarece sunt foarte satioase. In plus este usor de preparat si rapida. Astept impresii dupa ce ati gustat tarta! Pofta buna!
Blat:
• 2 cani de nuci braziliene
• ½ cana de fulgi de cocos
• ½ cana de miere
• 1 praf de sare
Crema de lamaie
• zeama si coaja de la 3 lamai mari bio
• 2/3 cana miere sau sirop de agave
• 2 ½ caju inmuiat peste noapte in apa rece si scurs
• ¾ cana unt de cacao sau de cocos, topit pe baie de aburi, eu am folosit insa ulei de cocos si 3 linguri de fulgi de cocos
Mod de preparare blat:
Se mixeaza toate ingredientele in robot si se preseaza compozitia intr-o forma de tarta. Se lasa la frigider.
Mod de preparare crema de lamaie:
Se mixeaza toate ingredientele in blender pana rezulta o crema omogena. Se toarna peste blat si se lasa la congelator pana cand se intarareste. Se decoreaza cu coaja de lamaie rasa.
Observatii:
Foto: Marc Ulieriu