Începând cu micul dejun şi sfârşind cu cina, mesele trebuie să fie mici şi dese. Multe persoane sar peste micul dejun crezând că îşi ajută silueta, însă se înşală.
Apa ajută la eliminarea din organism a tuturor deşeurilor, prin urmare şi a surplusului de kilograme. Beţi cel puţin 8 pahare de apă pe zi.
Înlocuiţi gustările nesănătoase ce constau în iaurturi dulci cu arome de fructe, ciocolată, chipsuri sau covrigei, cu un fruct. Vă ţine de foame o perioadă, iar organismul va primi un aport însemnat de vitamine, minerale şi alţi nutrienţi esenţiali, fără însă a creaa dezechilibre. Fructele nu conţin grăsimi sau zaharuri periculoase, nici calorii în exces.
Nu este nevoie să mâncaţi tot din farfurie doar pentru că aţi plătit o sumă consistentă la restaurant sau de ruşinea gazdei care vă tot îndeasă bucate care mai de care dinainte. Vă faceţi un mai mare serviciu dacă vă opriţi exact atunci când simţiţi că foamea a dispărut.
Mai reţineţi că este nevoie de 15 – 20 de minute de la debutul mesei pentru a se instala senzaţia de saţietate, iar dacă mâncaţi lent veţi reuşi să vă săturaţi cu o cantitate mai mică de mâncare decât dacă mâncaţi în repede.
Poate că sunteţi atenţi la ceea ce puneţi în farfurie, însă atunci când vine vorba de hidratare faceţi tot felul de alegeri greşite, vă îngrăşaţi!