Ultimul trend îmbrăţişat de barmanii americani este adăugarea sucului de grepfrut în orice cocteil care se vrea a fi răcăros. Aflaţi mai jos ce spun experţii în cocteiluri despre ingredientul cheie al verii.
Unul dintre cei mai celebri bartenderi din lume, Tony Abou-Ganim, ne recomandă să fim îndrăzneţi atunci când mixăm ingredientele unei băuturi, alcoolice sau non-alcoolice, pentru a obţine gustul preferat, de la dulce şi simplu, la amar şi complex. „Sucul proaspăt de grepfrut, în special cel provenind de la soiurile roşii, este unul dintre preferatele mele. Se combină perfect cu orice băutură alcoolică”, spune Tony pentru revista Arrive, din Statele Unite.
Un alt expert în domeniu, Josh Krist, un barman „rezident” al localurilor fiţoase din Manhattan, ne recomandă acelaşi suc de grepfrut, combinat cu gin sau rom, însă neapărat însoţit şi de suc de lămâie. Sau câteva felii de lămâie.
„Pe măsură ce devenim tot mai pretenţioşi, civilizaţi, aventurieri, iar oamenii preferă tot mai mult băuturile uscate, sucul de grepfruit este ingredientul perfect pentru a lega orice cocteil, în special dacă am strecurat şi ceva tequila în pahar”, întâreşte şi Charlotte Voisey trendul de vara aceasta, o altă artistă al cocteilurilor, recunoscută şi premiată de fundaţia James Beard.
Citeşte şi: Alcoolul ingrasa ca fast-food-ul!
Un cocteil verde pentru sanatate
Cocteiluri sau bombe calorice?
Sursă: Arrive Magazine