Te-ai imbolnavit? Cauta solutii naturale!

Fara sa mai constituie medicamentul miraculos, aruncat in lupta de combatere chiar si a celei mai neinsemnate dintre maladii, antibioticele alopate isi dovedesc din ce in ce mai putin eficienta.
  • Publicat:
Te-ai imbolnavit? Cauta solutii naturale!
Te-ai imbolnavit? Cauta solutii naturale!

Antibioticele sunt din ce in ce mai putin eficiente si, pe termen lung, slabesc sistemul imunitar. Alternativa? Antibioticele naturale! In privinta acestora, cartea elvetianului Christopher Vasey constituie un ghid competent oferind explicatii clare si pe intelesul tuturor.

Fara sa mai constituie medicamentul miraculos, aruncat in lupta de combatere chiar si a celei mai neinsemnate dintre maladii, antibioticele alopate isi dovedesc din ce in ce mai putin eficienta. Ba chiar contribuie la slabirea de durata a sistemului imunitar al organismului.

Na­tura, in schimb, propune ea insasi antibiotice, luptatori de nadejde impotriva infec­tiilor si, totodata, elemente de protejare si de intarire a terenului organismului, locul in care se desfasoara bataliile antiinfectioase.

Iata cateva din cele 20 de asemenea antibiotice propuse de natura, cu precadere asa-numitele uleiuri esentiale – intre care eucaliptul, busuiocul, cimbrul, lavanda sau oregano. Cercetarile moderne insa nu au permis descoperirea multor plante noi cu virtuti antibiotice care sa nu fi fost deja cunoscute de antici.

In majoritatea cazurilor, aceste cercetari nu au facut decat sa confirme cunostintele acestora si sa demonstreze cat de fundamentate le erau practicile. Cu toate acestea, nu trebuie abandonate nici antibioticele clasice. Ele aduc numeroase servicii, iar in unele cazuri sunt chiar indispensabile.

Problema care se pune este mai degraba cea a alegerii cu discernamant a remediului celui mai eficient pentru pacientul tratat. „Alternative naturale la antibiotice” de Christopher Vasey, Editura Niculescu, 208 pag., 16,35 lei.

Anticii recurgeau la infuzii din plante cu efecte antibio­ti­ce pentru tratarea infectiilor.

Pe cale digestiva se folosesc de secole infuzii si decocturi, dar si vinuri si oteturi. De ase­menea, plantele antiinfectioase erau frecvent ingerate o data cu alimentele.

Pentru a permite principiilor active ale plantelor sa patrunda pe caile respiratorii, plantele erau arse.In cazul aplicarii plantelor medicinale pe piele, procedeul cel mai intalnit a fost cel al ungerii si al masajului cu uleiuri medicinale.

Citeste si Avantajele si dezavantajele medicinei naturiste
                  Nu mai vreau!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beneficiile germenilor de grau
Beneficiile germenilor de grau