Diverse salate cu ouă fierte, sandvișuri delicioase, ouă umplute sau, de ce nu, pizza cu ouă – am pregătit câteva rețete rapide care au la bază oul fiert.
Ouăle fierte pot fi incluse în preparate variate, foarte gustoase și ușor de gătit. Dacă te-ai plictisit să mănânci ouă fierte în stilul „clasic”, cu sare și piper, aruncă o privire peste rețetele de mai jos. Cu siguranță vei găsi câteva idei care te vor inspira!
Pentru această salată nu ai nevoie de mult timp la dispoziție și nici de ingrediente sofisticate.
Sfărâmă ouăle fierte cu o furculiță, taie mărunt o legătură de mărar proaspăt, adaugă 2 linguri de oțet, sare și piper – după gust. Amestecă totul și bucură-te de o salată sățioasă și foarte gustoasă.
Salata orientală este un preparat oricând bine-venit, chiar și la dietă! Combinația de proteină din ou, carbohidrați din cartoful fiert, probiotice benefice din murături, grăsimi sănătoase din măsline și bogăția de vitamine și minerale din ceapă îți asigură la o singură masă nutrienți de cea mai bună calitate.
Vezi aici o rețetă de salată orientală… reinterpretată.
Primăvara e sezonul cartofilor noi trași la tigaie sau fierți, absolut delicioși. Combină-i cu ouă fierte tăiate în sferturi și o lingură de parmezan și vei obține o salată gustoasă care ține de foame mult timp.
Pentru masa de prânz, o salată de paste cu ou fiert este o variantă ideală de preparat sățios, care să țină în frâu foame până la orele serii. Amestecă într-un castron paste fierte (la alegere), puțină brânză feta, 1 legătură de ceapă verde, 3-4 roșii uscate și vedetele: ouăle fierte.
Asezonează cu sare și piper, fulgi de chili (dacă îți place să mănânci picant) și 2 pufuri de ulei de măsline.
Când vine vorba de ouă umplute, mulți ne gândim automat la clasica maioneză. Însă ouăle pot fi umplute și cu alte ingrediente, mult mai sănătoase.
Spre exemplu, poți face ouă umplute cu sos pesto de leurdă, guacamole de avocado, muștar și boia afumată, spanac sotat, ceapă caramelizată, pate de ficat sau de somon, cremă de sfeclă cu hrean, ciuperci și ceapă verde trase la tigaie, pastă de măsline și câte și mai câte, în funcție de imaginația și poftele fiecăruia.
Un mic dejun rapid, sănătos și sățios! Combină 2 felii de pâine integrală prăjită cu un ou fiert tare și 3-4 felii de avocado. Stropește cu un sos picant sriracha și savurează un mic dejun care îți ține de foame până spre prânz.
Ouăle murate sau fermentate necesită un gust dobândit – cu alte cuvinte, e foarte probabil să ți se pară ciudat inițial, pentru că nu ai mai mâncat așa ceva. Dacă perseverezi, vei observa că nu e chiar așa rău. Plus că au o mulțime de beneficii:
Le poți asezona cu fulgi de chili, turmeric sau le poți da o culoare mai interesantă dacă în saramură adaugi câteva felii de sfeclă sau ceapă roșie.
Un preparat care va mulțumi toți membrii familiei este cu siguranță plăcinta cu pui, cartofi, ou fiert și multă verdeață.
Rețeta este simplă: fierbe carnea, cartofii și ouăle. Mărunțește-le, amestecă-le, adaugă verdeața proaspătă tocată (ceapă verde, leurdă, pătrunjel), condimente la alegere și dă la cuptor pentru 30 de minute, la 200 de grade Celsius. Pe deasupra poți răzui puțin cașcaval sau poți face un sos de maioneză light.
Cine spune că pe pizza se pune doar salam? De ce nu și ou fiert? Este o combinație foarte bună, atât din punctul de vedere al gustului, cât și al valorii nutritive.
Pentru un gust aparte, unge blatul de pizza cu un sos marinara cu roșii și usturoi. Deasupra feliilor de ou fiert presară câteva măsline, sos pesto de leurdă și cubulețe de brânză feta de calitate.
Rămânem la capitolul combinații inedite – dar care merită încercate – și vă propunem o rețetă de supă picantă de tăiței cu ou fiert și fulgi de chili.
Pentru extra-gust, poți folosi în compoziție și usturoi, puțin ghimbir ras și ceapă verde tocată mărunt. Ouăle fierte tăiate în jumătăți se adaugă în castronul cu supă, atunci când se servește.