Alimentul la care David Popovici a renunțat definitiv. Este unul dintre preferatul românilor!

Sportivul ține cont de ce consumă la fiecare masă.
  • Publicat:

David Popovici, în vârsta de 19 ani, este considerat un adevărat fenomen al sportului românesc. Înotătorul român a reușit să câștige aurul la 200 de metri liber, la Jocurile Olimpice de la Paris. În spatele performanței de excepție se află o disciplină riguroasă, atât din punct de vedere al antrenamentului, cât și al alimentației. David Popovici a ales să renunțe definitiv la un aliment, deși este preferatul tuturor românilor! 

Dieta strictă a lui David Popovici, campion mondial

David Popovici, câștigător al medaliei de aur la 200 de metri liberi, la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, a dezvăluit, în cadrul unui interviu mai vechi, ce presupune, de fapt, performanța sportivă. Tânărul de 19 ani a vorbit despre sacrificiile pe care le face pentru a fi cel mai bun.

Înainte cu două ore de antrenament, campionul român ia mereu micul dejun. Meniul sportivului este format dintr-un iaurt mare, amestecat cu banane, chia, miere și fulgi de ovăz. La acestea se adaugă fructe uscate precum migdale şi curmale.

Nu sare peste micul dejun

„Mănânc bine dimineața. Mănânc cu ochii închiși, ca să dorm la loc, o fac de mic și văd că funcționează la mine”, spunea David Popovici.

„Într-o zi obișnuită mă trezesc cu două ore înainte de antrenament pentru a mânca, pe la 04:30. Este un obicei mai special, funcţionează la mine… Să am timp să se digere mâncarea, dar să şi mănânc destul. Mai întâi am sală, la 06:30, apoi primul antrenament, de la 07:00″, mai afirma campionul mondial.

Alimentul pe care David Popovici a renunțat să-l mai consume

De mai bine de șase ani, după fiecare antrenament, David Popovici consumă o combinație de lapte, miere și scorțișoară. Și proteinele sunt importante pentru el, așa că a înlocuit pâinea albă cu pâinea integrală. A decis să facă schimbări majore în ceea ce privește alimentele pe care le consumă. Din alimentația lui a exclus definitiv cârnații, cu toate că aceștia sunt preferații românilor.

Sursa foto: Cancan/ Mihai Pop

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Stenoza de arteră carotidă internă – tratamentul minim invaziv prin plasare de stent carotidian