Turmericul deține remarcabile efecte anti-inflamatorii, anti-oxidante și anti-îmbătrânire.
Toate aceste proprietăți minunate se datorează ingredientului său activ, curcumina.
Ingrediente:
-0,5 linguriță de turmeric
-1 cană de apă caldă fiartă (240 ml)
Mod de preparare: Se toarnă turmericul în pahar și se amestecă. Băutura se consumă dimineața, înainte sau după micul dejun. Puteți adăuga un vârf de piper negru la băutură, astfel încât condimentele să fie mai bine absorbite. Beți acest amestec timp de 1-2 săptămâni, apoi faceți o pauză lungă.
Mod de consum: Luați băutura dimineața, pe stomacul gol, timp de două săptămâni. Creșteți treptat doza până la o linguriță pe zi. O cură profilactică cu băutură de curcumină trebuie făcută o dată la trei luni.
1. Curcumina previne formarea cheagurilor de sânge și curăță arterele de grăsimi.
2. Îmbunătățiți digestia. Aceasta normalizează digestia, accelerează metabolismul și ajută la arderea grăsimilor.
3. Ajută ficatul să regenereze.
4. Protejează pielea de îmbătrânirea prematură.
5. Vindecă artrita, deoarece turmericul are înalte proprietăți antiinflamatoare.
6. Profilaxia cancerului. Curcumina distruge celulele atipice din sânge și contribuie astfel la eliminarea lor din organism.
Persoanele care suferă de reacții alergice și de hipersensibilitate sau se confruntă cu dureri de stomac trebuie să manifeste precauție la consumul de curcuma, potrivit The Health Site.
Sursă foto: Shutterstock.