Alexandru a renunţat la pâine, paste, orez, cartofi, ulei, dulciuri, seminţe şi alune prăjite. În plus, după ora 19.00, nu a avut voie să consume decât apă sau ceai. Iată ce mai mănâncă.
”Mănânc legume în aceeaşi măsură în care consum şi carne. Nu sunt vegetarian, dar nici nu cred că o masă nu este completă fără carne. Încerc să păstrez un echilibru în alimentaţie”
De câteva luni, de când a început un nou stil de alimentaţie consumă mai des legume decât înainte. ”Am eliminat unele legume cum ar fi cartofii, roşiile, morcovii sau sfecla. Preferatele mele sunt salata verde, spanacul, rucola, sparanghelul şi broccoli.
Ridichile, roşiile, varza, ceapa, vinetele şi ardeiul vin imediat după, iar legumele fierte pe care nu le mănânc niciodată sunt morcovul, păstârnacul şi dovleceii” a mai declarat Ciucu.
Preferă legumele şi fructele autohtone. Cât de des intră în magazinele cu mâncare bio?
”Rar, pentru că nu mă ocup eu de aprovizionare. Însă pentru partea feminină a familiei (soţia, mama şi soacra) bio este un criteriu care stă de multe ori la baza deciziei de a cumpăra.”