Cum am slăbit 1,5 kilograme în 3 zile – Operaţiunea DETOXIFIERE CSID

Victorie, am învins! Cam aşa mi-am spus în gând după ce am coborât de pe cântarul inteligent din cabinetul medicului nutriţionist Luminiţa Florea. Cura de 3 zile cu sucuri şi-a făcut din plin treaba: m-a subţiat, dar aveam să aflu că trebuie să lucrez la capitolul musculatură.
  • Publicat:
Cum am slăbit 1,5 kilograme în 3 zile - Operaţiunea DETOXIFIERE CSID

Victorie, am învins! Cam aşa mi-am spus în gând după ce am coborât de pe cântarul inteligent din cabinetul medicului nutriţionist Luminiţa Florea. Cura de 3 zile cu sucuri şi-a făcut din plin treaba: m-a detoxifiat, m-a subţiat şi m-a convins că trebuie să fac sport mai intens. 

“După 3 zile de dietă exclusiv cu sucuri de fructe şi legume, avem aşa: un kilogram şi jumătate în minus la cântar, împărţit în jumătate: 0, 7 kg de grăsime, respectiv 0, 8 kg sunt masă musculară şi apă” au fost primele lucruri pe care mi le-a spus Luminiţa Florea, la evaluarea post detoxifiere.
 
M-am bucurat că cele 3 zile în care am băut în total 9 litri de sucuri delicioase cu lămâie, ghimbir, goji, piper cayenne, sirop de agave, spanac, măr, ţelină, castravete, pătrunjel, grepfrut, ananas, mentă, kale, sfeclă, morcov, caju, curmale, pudră de vanilie, scorţişoară şi banană nu au fost în zadar.

Pentru că dincolo de curăţarea organismului de toxine şi infuzia de vitamine şi minerale benefice după mesele grase, cu sarmale, cârnaţi şi prăjituri de Sărbători, îmi doream să şi slăbesc.
 
Ceea ce am şi făcut, dar asta a venit la pachet şi cu recomandarea medicului de a-mi intensifica antrenamentele de sport şi de a face din proteina animală un element de bază în dieta mea, pentru a menţine procentul optim de masă musculară în organism. Recunosc că posturile Paştelui şi Crăciunului pe care le-am respectat m-au cam făcut să iau în calcul şi varianta vegetarianismului pe termen lung.

“Pentru un organism uman, miza acestor proteine e una simplă: proteina mâncată se degradează la nivel digestiv în aminoacizi, trece de structura digestivă, ajunge în circulaţie şi resintetizează proteine în celulele noastre sau în organele ţintă. Şi spunem noi că are rol de structură de carcasă, partea pe care suntem clădiţi: muşchii, oasele, fiecare organ are o structură de rezistenţă. Dar nu numai asta: stă la baza imunităţii pentru că anticorpii sunt formaţi din protene, la baza sistemului hormonal pentru că hormonii sunt de fapt structură proteică şi a celui enzimatic. Deci nu se desfăşoară nici un proces corect în organism fără proteine” mi-a spus medicul Luminiţa Florea.

Aşa că am savurat cu şi mai mare convingere porţia de lup de mare cu legume la cuptor, ca răsfăţ post detox. Şi mi-am propus să reiau antrenamentele de step aerobic şi tae bo, în completarea celor de pilates şi yogilates, şi şedinţele de electrostimulare pentru tonifiere.

Medicul nutriţionist şi-a dat acordul în ceea ce priveşte dorinţa mea de a alterna o zi cu proteine vegetale cu una de proteine animale. Dar cu menţiunea că trebuie să ţin cont de faptul că orice organism are nevoie zilnic de un aport de 0,8-1 g de proteine pe kilogram corp.

Aşa că în zilele de dietă vegetariană, nu voi uita sub nici o formă să consum din belşug năut, linte, fasole, fructe oleaginoase şi soia, care au un conţinut mare de proteine vegetale.

Cât despre sucurile delicioase care au fost subiectul acestei poveşti, mi-am propus să fac o cură de o zi cel puţin o dată pe lună.

Pentru că mi-am dat seama că unul dintre marile beneficii este şi diversitatea legumelor şi fructelor din compoziţia lor, diversitatea alimentară fiind unul din secretele menţinerii sănătăţii pe termen lung.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”
Recomandări: