Dacă te gândeşti să începi o cură de detoxifiere, probabil te gândeşti la restricţii, senzaţie de foame şi privarea de la „bunătăţi”. Află că poţi ţine acest tip de cură şi, în acelaşi timp, să fii complet sătulă.
Aceste reţete de detoxifiere sunt concepute pentru a da startul sănătăţii tale încă de la la prima înghiţitură. Realizate din alimente integrale, proaspete şi sănătoase, aceste reţete nu numai că sunt delicioase, dar sunt şi simplu de realizat. Iată 5 idei de reţete pentru o detoxifiere ca la carte!
Ingrediente:
Mod de preparare: Prepară quinoa după instrucţiunile de pe ambalaj. După preparare, se pune într-un vas mare şi se amestecă cu puţină miere. Se lasă 10 minute deoparte pentru ca mierea să fie absorbită, apoi se amestecă cu restul ingredientelor.
Ingrediente:
Mod de preparare: Într-un castron mare, se amestecă sucul de lămâie, spanacul, ceapa şi prazul. Tăiaţi apoi mărunt salata şi adăugaţi cerealele fierte. Într-un bol separat, se amestecă sucul de lămâie, oţetul balsamic, coaja de lămâie, ulei de măsline, seminţele de chia, sarea de mare şi piperul, pentru dressing. La final, se decorează cu coriandru proaspăt, pentru un gust delicios.
Ingrediente:
Mod de preparare: Orezul se fierbe conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Sparanghelul se taie în bucăţi de aprx. 4 cm. Se fierbe apoi la abur într-o oală de dimensiune medie, până ce devine fraged, apoi se lasă la răcit cca. 5 minute. Se amestecă apoi cu orezul fiert, coaja de lămâie, ceapa verde, nuca de cocos, sare de mare şi piper şi se depozitează în frigider timp de 20 de minute. După răcire, poate fi stropit cu puţin ulei de cocos. Se serveşte rece.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 160º.
Într-o tigaie mare, se încinge uleiul de măsline la foc mediu. Se adaugă usturoiul şi se căleşte 30 de secunde. Apoi se adaugă ciupercile şi se călesc timp de 1 minut. Se adaugă ceapa, ţelina, sarea şi piperul. Se amestecă până când legumele sunt fragede, 5-7 minute. Se adaugă apoi orezul fiert şi oţetul balsamic şi se amestecă bine. Se transferă amestecul într-o tavă, se acoperă cu o folie de aluminiu şi se coace în cuptor timp de 30 de minute.
Ingrediente:
Mod de preparare: Pe aragaz, la foc mediu, se fierbe varza timp de 10 minute. Se transferă apoi într-un castron mare şi se adaugă verdeţurile şi rucola. Ingredientele rămase se amestecă în blender până se omogenizează, apoi se amestecă cu salata. Se serveşte rece.