Dieta cu supe, ceaiuri şi alţi demoni: concluzii – operaţiunea detoxifiere CSID

Alimentele ce ajuta la detoxifierea organismului sunt ceaiuri, supe, sucuri din legume si fructe, bors. Redactia Ce se intampla, doctore a facut un experiment.
  • Publicat:
Dieta cu supe, ceaiuri şi alţi demoni: concluzii - operaţiunea detoxifiere CSID

Intenţionat nu am mai scris despre ce am făcut în ultimele 5 zile. Asta din două motive, am vrut să trag nişte concluzii clare (cea mai importantă concluzie: că pot rezista tentaţiilor culinare) şi să vă prezint ajutoarele de preţ în misiunea detoxifiere-slăbire.

Am tot menţionat că am decis să ascult vocea organismului în această misiune. Aşadar, îmi propusesem să ţin o dietă lichidă, însă organismului meu nu i-a fost chiar pe plac această idee, aşa că măcar una dintre cele trei mese am transformat-o într-o masă de legume ori fructe.

Nu ştiu cui să mulţumesc, dar nu îmi mai este poftă de dulciuri! Realizez că supele crema (se fac din multe legume) reuşesc să potolească pofta de dulciuri.

Încerc să mănânc fructe în prima parte a zilei. O banană este de mare ajutor pe post de mic dejun, dacă este însoţită şi de un pumn de nuci (vezi aici beneficiile nucilor).

Am înlocuit cafeaua cu ciocoare instant (conţine inulină, un prebiotic natural, ajută şi în curele de slăbire, stimulează dezvoltarea microflorei în intestine).

Dimineaţa şi seara beau ceai cu ganoderma (ciuperca minune, este numită “planta tinereţii” şi ajută la detoxifiere).

Atunci când mă plictisesc de supe clasice, mănânc gazpacho (supă rece tradiţională în Spania).

O dată pe săptâmână mănânc un avocado (ţine în frâu pofta de mâncare, are grăsimi bune ce oferă protecţie cardiovasculară, ţine nivelul glicemiei în frâu).

Am început să merg la yogilates (o combinaţie de yoga şi Pilates). Vă voi povesti după terminarea primului abonament efectele.

Pot să fac o hartă a celor mai bune supe din Bucureşti.

Am slăbit 1,5 kg.

Am rezistat la trei festinuri hipercalorice. Da, se poate!

Am mâncat ieri o jumătate de iaurt natural şi mi s-a părut extrem de sărat. (Menţionez, că încerc să reduc cantitatea de sare din alimentaţie. Deci papilele gustative îşi iau alte repere dacă renunţăm la hrană procesată, mezeluri, dulciuri.

Beau măcar două zile pe săptămână câte un litru de borş, licoarea românească plină de virtuţi (este tonic natural). O cură cu borş are rol purificator al organismului. Conţine minerale (calciu, magneziu, forsfor) complexul de vitamine B, vitamina C.
Borşul este folos şi în caz de mahmureală, anemie, bronşită, ajută la păstrarea sănătăţii colonului, a inimii. În curele de slăbit se recomandă timp de 10 zile câte o cură cu o cană de borş. Atenţie, citiţi eticheta înainte de a borşul în coşul de cumpărături. Alegeţi variantele cu ingrediente naturale (apă, tărâţe de grâu, făină de malţ).

Sper să vă inspir!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandări: