Am început a doua zi de detox cu o cafea. Da, ştiu cafeaua şi detoxifierea nu merg mână în mână. Mărturisesc că am început să beau cafea de un an de zile.
Nu îmi face întotdeauna bine, (uneori mă agită) dar după zece ani de ceai verde, în unele zile simt nevoia de o altă aromă. Aşa că am mers la un plafar şi am căutat o alternativă la cafea.
Am avut de ales între cafea de orz şi cafea din cicoare. Am ales cicoarea din următorul motiv (citez eticheta): rădăcina de cicoare din care este făcută este bogată în inulină, prebiotic natural, cu proprietăţi asupra sănătăţii dovedite ştiinţific. Inulina obţinută din cicoare este ingredientul multor suplimente alimentare ce ajută în curele de slăbire, deoarece stimulează digestia şI reduce valoarea nutritivă a hranei.
Cel mai important beneficiu pe care îl aduce inulina este stimularea dezvoltării microflorei potrivite în intestine. Prin procesul de coacere, cicoarea capătă un gust asemănător cu cel al cafelei. De aceea, de mulţi ani, cicoarea reprezintă o alternativă pentru cafea. Un borcan de 50 de g costă 9,5 lei şi ajunge pentru circa 35 de cafele. Evident, nu adaug zahăr sau îndulcitori.
Cafeaua de cicoare are un gust bun, în viziunea papilelor gustative pe care le deţin.
Să revenim însă la supele noastre. Sunt hrănitoare şi au gust bun. Însă simt nevoia de “ceva concret”. M-am trezit la finalul zilei 2 făcându-mi o omletă peste care am ras şi puţin parmezan. Am înţeles clar mesajul organismului: este nevoie de proteine. De mâine voi adăuga pe lângă supe şi seminţe, alune etc.
Foarte important, mulţi dintre cei care încep o dietă, la primul impediment, fie că acesta se numeşte prima senzaţie de ameţeală, prima poftă, ori prima regulă încălcată, renunţă. Îşi promit că o vor lua de la capăt când se vor simţi mai puternici. Nimic mai greşit. Suntem oameni, am încălcat o regulă alegând un aliment “nepermis”. Am încălcat una, dar am respectat 10. Nu renunţaţi!
Beau ceai de merişor, multă apă, mănânc o banană (simt că mă ajută să scap de senzaţia de ameţeală).
P.s. Am descoperit o supă de sfeclă roşie senzaţională la Van Gogh Café. Pe mâine!