⁠Rețetă de chec cu fructe din conservă. Prăjitura e gata în doar 30 de minute

O rețetă rapidă de chec cu fructe din conservă, gata în doar 30 de minute. Cu ingrediente simple și un proces ușor de urmat, desertul propus este perfect pentru a valorifica fructele din cămară, iar rezultatul promite să impresioneze orice degustător.
  • Publicat:
⁠Rețetă de chec cu fructe din conservă. Prăjitura e gata în doar 30 de minute
chec cu fructe din conservă

Manon Lagrève a cucerit internetul cu o rețetă simplă și delicioasă de chec cu fructe din conservă. Mama a doi copii și autoarea cărții de bucate „Chez Manon” a demonstrat că deserturile rapide pot fi și extrem de savuroase.

Rețeta de chec cu fructe din conservă, apreciată de peste 18.000 de utilizatori pe Instagram, este perfectă pentru cei care doresc să valorifice fructele din conservă rămase în cămară. Manon a folosit pere, cireșe, piersici și ananas, dar puteți adapta rețeta cu orice fruct preferați.

Ingrediente pentru 6 porții

Pentru aluat:

  • 1 cană de făină albă
  • 1 linguriță de praf de copt
  • ½ cană de zahăr (de preferat zahăr brun, dar merge și normal)
  • 3 linguri de chefir sau iaurt grecesc
  • 2 linguri de ulei virgin
  • 3 ouă mari
  • Un praf de sare
  • 1-2 conserve de fructe (scurse de lichid)

Pentru frangipane:

  • 50 g de unt sărat topit
  • 50 g de zahăr brun
  • 50 g de migdale măcinate
  • 1 ou

Mod de preparare

1. Prepararea aluatului:

Amestecați toate ingredientele pentru aluat într-un bol și mixați timp de 30 de secunde, până obțineți o compoziție omogenă.

2. Cum se face frangipane

Într-un alt bol, combinați untul topit, zahărul, migdalele măcinate și oul. Amestecați până când obțineți o pastă cremoasă.

3. Asamblarea checului:

Ungeți cu unt și tapetați cu făină o tavă dreptunghiulară (dimensiuni aproximative 15×20 cm). Turnați aluatul în tavă, așezați fructele scurse deasupra și întindeți crema de migdale peste acestea.

4. Coacerea:

Coaceți checul în cuptorul preîncălzit la 180°C (ventilație) sau 160°C (fără ventilație) timp de 30 de minute.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Manon Lagrève (@manonlagreve)

Manon garantează că acest chec este ideal pentru a transforma fructele din conservă într-un desert impresionant. „Et voilà!”, spune patisera franceză. Savurați-l alături de cei dragi și bucurați-vă de simplitatea unui desert elegant!

Sursa: express.co.uk

Sursa foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Daiana Matei - Redactor
Daiana Matei este o jurnalistă cu o experiență solidă în domeniul entertainmentului, activând din 2016 în presa românească. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea București și deține un masterat în Managementul Instituțiilor Mass-Media. Daiana Matei ...
citește mai mult