10 alimente care accelerează metabolismul

Un metabolism accelerat nu numai că îți oferă mai multă energie, însă te ajută să îți menții și silueta. Există mai multe strategii bazate pe studii care te pot ajuta să-ți crești metabolismul pentru a-ți ține sub control greutatea și sănătatea generală.
  • Publicat:

Metabolismul este procesul prin care corpul transformă ceea ce mănânci și bei în energie. În timpul acestui proces complex, caloriile din alimente și băuturi sunt combinate cu oxigen pentru a elibera energia de care are nevoie corpul pentru a funcționa.

Ce ajută la accelerarea metabolismului? Ei bine, o alimentație bogată în fier, zinc și seleniu, dar și proteine. Mai mult, leguminoasele nu trebuie nici ele neglijate.

10 alimente care îți accelerează metabolismul

Broccoli

Pe lângă numeroase vitamine, broccoli este bogat în fibre și proteine și sărac în calorii, deci te poate ajută să dai jos din kilogramele acumulate.

Țelină

Nu doar că te ajută să slăbești, dar consumul de țelină îți poate reduce considerabil colesterolul. În plus, este foarte săracă în calorii, deci o poți consuma constant fără prea multe griji.

Ulei de măsline

Uleiul de măsline conține antioxidanți ce neutralizează radicalii liberi, prevenind astfel îmbătrânirea pielii și micsorand nivelul colesterolului. Cu cât este mai puțîn rafinat, cu atât beneficiile sunt mai multe, iar uleiul de măsline presat la rece este de preferat.

Ardei iute

Consumat în cantități moderate, ardeiul iute te ajută să arzi calorii și este totodată poate ține cardiologul la distanță.

Grapefruit

Bogat în vitamine și antioxidanți, grapfruitul ajută la reducerea nivelului de insulină din organism.

Avocado

Ai poftă de o gustare, dar n-ai vrea să îți compromiți silueta? Gustările pe baza de avocado sunt exact ce ai nevoie. Avocado este bogat în vitamine și acizi grași, ce diminuează colesterolul negativ.

Ghimbir

Ghimbirul crește imunitatea organismului, deci e recomandat să îl introduci în alimentație sau să mărești cantitatea în sezonul rece, mai ales sub formă de ceai. Totuși, evită să îl consumi seara, este un energizant natural.

Ciocolată neagră

Dacă încerci să slăbești și nu te poți abține de la ocazionalele cubulețe de ciocolată, ar fi bine să alegi ciocolata neagră. Este bogată în antioxidanți, vitamine și minerale și ajută la buna funcționare a sistemului circulator.

Ceai verde

Având un efect similar cu al cafelei, ceaiul verde nu doar că îți dă un plus de energie, ci îți și hrănește corpul cu antioxidanți și stimulează arderea grăsimilor.

Scorțișoară

Deliciosul condiment oriental pe care îl folosim să dăm aromă prăjiturilor are multiple beneficii, fiind atât util în curele de slăbire, cât și în scăderea nivelului colesterolului negativ.

Ceaiul verde, un aliat excelent pentru metabolismul tău

Unele studii au sugerat că extractul de ceai verde poate juca un rol în accelerarea metabolismului grăsimilor. De altfel, acest tip de băutură poate ajuta la menținerea greutății și a sănătății în multiple moduri, precum:

  1. Consumul de ceai verde în locul sucurilor și sucurilor zaharoase poate reduce aportul de zahăr
  2. Consumul de ceai verde pe tot parcursul zilei poate spori buna hidratare
  3. Antioxidanții din ceaiul verde pot ajuta la reducerea riscului de inflamație, deteriorare a celulelor și boli de inimă, tensiune arterială și colesterol

FOTO: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”