10 alimente naturale care ajută la reducerea riscului de cancer de sân

Iată 10 alimente care ar putea contribui la reducerea riscului de cancer la sân.
  • Publicat:
10 alimente naturale care ajută la reducerea riscului de cancer de sân

Daunele la nivelul ADN-ului și mutațiile genetice pot cauza cancer la sân. Moștenirea mutațiilor în anumite gene, cum ar fi BRCA1 și BRCA2, poate, de asemenea, să îți crească riscul, la fel cum o pot face obezitatea.

Reduc riscul de cancer de sân

Stilul de viață joacă de asemenea un rol critic. Cercetările asociază fumatul, expunerea la estrogen, consumul excesiv de alcool și anumite tipare dietetice — inclusiv dietele occidentale bogate în alimente procesate — cu un risc crescut de cancer la sân.

Studiile evidențiază că alte tipare alimentare, cum ar fi dieta mediteraneană, sunt asociate cu un risc redus de cancer la sân. Mai mult, anumite alimente ar putea chiar proteja împotriva acestei boli.

Ține cont că multe factori sunt asociați cu dezvoltarea cancerului la sân. Îmbunătățirea dietei tale poate îmbunătăți sănătatea generală și poate reduce riscul de cancer în general, dar este doar o piesă din puzzle.

Chiar și cu o dietă bogată în nutrienți, tot ai nevoie de screening-uri regulate pentru cancerul la sân, precum mamografiile și examinările manuale. În definitiv, detectarea precoce și diagnosticarea cresc semnificativ ratele de supraviețuire. Cere sfatul unui profesionist în sănătate despre screening-urile pentru cancerul la sân.

Totuși, cercetările sugerează că următoarele alimente ar putea reduce riscul tău:

Legume cu frunze verzi

Acestea sunt câteva din legumele cu frunze verzi care pot avea proprietăți anticancer:

– kale
– rucola
– spanac
– frunze de muștar
– sfeclă
Legumele cu frunze verzi conțin antioxidanți carotenoizi, inclusiv beta-caroten, luteină și zeaxantin. Nivelurile mai mari ale acestor antioxidanți în sânge sunt asociate cu un risc redus de cancer la sân.

Legume crucifere

Legumele crucifere, cum ar fi conopida, varza și broccoli, ar putea ajuta la reducerea riscului de cancer la sân.

Fructe citrice

Fructele citrice, cum ar fi portocalele, grapefruitul, lămâile, limetele și mandarinele, sunt pline de compuși care pot proteja împotriva cancerului la sân.

Fructe de pădure

Consumul regulat de fructe de pădure, inclusiv de afine, poate ajuta la reducerea riscului de cancer la sân.

Piersici, mere, pere și struguri

Fructele, în special piersicile, merele, perele și strugurii, au demonstrat că protejează împotriva cancerului la sân.

Pește gras

Peștele gras, cum ar fi somonul, sardinele și macroul, este cunoscut pentru beneficiile sale impresionante pentru sănătate. Grăsimile omega-3, seleniul și antioxidanții precum astaxantina pot proteja împotriva cancerului.

Alimente fermentate

Alimentele fermentate, cum ar fi iaurtul, kimchi, miso și varza murată, conțin probiotice și alte nutrienți care pot proteja împotriva cancerului.

Leguminoase

Fasolea este bogată în fibre, vitamine și minerale. Conținutul lor ridicat de fibre poate proteja împotriva cancerului la sân.

Ierburi și condimente

Ierburile și condimentele conțin compuși vegetali care pot ajuta la protecția împotriva cancerului la sân.

De exemplu, oregano conține antioxidanții carvacrol și acid rosmarinic. Un studiu din 2017 a descoperit că acești antioxidanți manifestă efecte anticancer semnificative împotriva liniilor agresive de celule de cancer la sân.

Curcumina, compusul activ principal din turmeric, a demonstrat de asemenea proprietăți anticancer semnificative, ca și apigenina, un flavonoid concentrat în pătrunjel.

Deoarece multe alte ierburi și condimente au, de asemenea, efecte anticancer puternice, este o idee bună să incluzi o varietate largă în dietă, cum ar fi cimbrul, amestecurile de condimente curry și ghimbirul.

Cereale integrale

Cerealele integrale, cum ar fi grâul, orezul brun, orzul, quinoa și secară, sunt bogate în nutrienți importanți și antioxidanți.

Adăugarea acestor alimente în dieta  zilnică poate contribui la reducerea riscului de cancer la sân.

Sursă foto: Shutterstock

CITEȘTE ȘI: Top 5 alimente pe care să le consumi pentru a reduce inflamația din organism în mod natural

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc