12 alimente care nu ar trebui ținute în frigider

Unele produse alimentare își păstrează o mai bună calitate nutritivă și gustativă dacă nu sunt conservate în frigider. Descoperă cele 12 alimente, prezente în orice gospodărie, care nu ar trebui ținute în frigider.
  • Publicat:
12 alimente care nu ar trebui ținute în frigider
12 alimente care nu ar trebui ținute în frigider sursa foto: shutterstock

Multe alimente sunt păstrate la rece în frigider încă din anul 1913. Ceea ce trebuie să știm însă este că nu totul rămâne mai proaspăt în frigider. Frigiderul este locul în care ne ascundem restul de pizza, dulceața făcută de mama sau înghețata pe care nimeni nu ar trebui să știe că o ai.

Atunci când dorești să conservi mâncarea pentru un timp îndelungat, primul instinct este să să o pui în frigider. Ei bine, aceasta nu este întotdeauna cea mai bună opțiune. Iată câteva alimente pe care nu ar trebui să le pui niciodată la frigider. În acest fel vei putea menține alimentele proaspete mai mult timp și în plus, nu vei mai ocupa spațiu inutil în frigider.

  1. Banane

Bananele au nevoie de o temperatură moderată din două motive: temperaturile calde ajută fructele la o coacere mai rapidă, iar lumina și aerul încetinesc degradarea.

În cazul în care dorești să păstrezi, totuși, bananele mult prea coapte în frigider, asigură-te că le ți departe de alte fructe și legume. Acestea emit un gaz care face ca alte alimente din frigider să miroasă și să aibă gustul bananelor.

  1. Cafea

Păstrată în frigider, cafeaua are mai multe șanse să prindă alte arome din jurul ei. În schimb, păstreaz-o într-un recipient sigilat, în bucătărie și ferită de lumina soarelui.

  1. Roșii

Blatul bucătăriei, nu frigiderul, este cel mai bun loc pentru această bunătate de vară. Temperaturile reci din frigider nu se potrivesc cu textura lor. Roșiile pot conține o mulțime de pesticide și de aceea, dacă ai opțiunea, cumpără întotdeauna roșii bio. Cu toate acestea, pesticidele nu sunt singura problemă. Ele pot fi dăunătoare persoanelor care au probleme cu sistemul lor digestiv din cauza cantității mari de acizi organici. Deci, cel mai bine este să eviți roșiile dacă ești predispus la arsuri la stomac.

  1. Miere

Dacă pui mierea în frigider, temperatura scăzută o va face doar să se cristalizeze și să se transforme într-un aliment greu de consumat. Doar asigură-te că nu o depozitezi la temperaturi extreme. Atâta timp cât este depozitată corespunzător, mierea nu va expira. Mai mult de atât, aceasta va ajunge la un punct în care culoarea și consistența ei se vor schimba. În același timp, conținutul ridicat de zahăr prezent în miere va împiedica creșterea bacteriilor.

  1. Busuioc

Punerea busuiocului în frigider duce rapid la deteriorarea și uscarea acestuia. Alte ierburi precum pătrunjelul și coriandrul se descurcă bine la rece, dar nu și busuioc. Pentru a-l păstra proaspăt, încearcă doar să tai tulpinile și să le pui într-un pahar cu apă, ca în cazul florilor.

  1. Pâine

Nu este recomandat sub nicio formă să păstrezi pâinea la frigider, deoarece se usucă. Pâinea tăiată în prealabil va rămâne proaspătă cel puțin o săptămână dacă este păstrată la temperatura camerei. Doar asigură-te că ambalajul este sigilat. Dacă ai o cantitate mare de pâine cumpărată, poți îngheța ceea ce nu mănânci și dezgheța la nevoie.

  1. Ulei

Mierea, legumele, măslinele, nuca de cocos și alte uleiuri de gătit se vor solidifica rapid în frigider. Păstrează-le pe un raft rece și întunecat din cămară.

În ceea ce privește uleiul de măsline, condensul unui frigider poate influența puternic aroma acestuia. De asemenea, îl face să devină tulbure și să se solidifice în timp. Depozitarea acestuia în cămară îl va face să reziste pentru un timp mult mai îndelungat, cel puțin un an. Dacă este nedeschis, timpul se dublează.

  1. Pepene

Pepenii sunt buni de consumat la temperatura camerei. Această temperatură îi face să fie dulci și suculenți. Odată ce pepenele este tăiat, îl poți înveli și păstra la frigider. Un pepene tăiat durează doar aproximativ trei zile.

  1. Avocado

Avocado este un fruct dificil, dar nu trebuie păstrat niciodată la frigider. Îi oprește procesul de coacere, așa că asigură-te că îl păstrezi la temperatura camerei. Dar, dacă sunt deja copți, atunci ar trebui să te asiguri că îi consumi imediat. Dacă vrei ca un avocado să se coacă puțin mai repede, pune-l într-o pungă de hârtie pentru câteva zile cu o banană sau un măr. Acestea eliberează etilenă gazoasă care face ca avocado să se coacă mai repede.

  1. Ceapă

Bulbii de ceapă netăiați trebuie ținuți departe de frigider. Aceștia mucegăiesc rapid și devin moi din cauza umidității. Ca să nu mai vorbim că frigul răcește amidonul din interior și îl transformă în zahăr. Fiind ținută la frigider suficient de mult timp, ceapa s-ar putea chiar lichefia. Doar asigură-te că ceapa este depozitată într-o zonă uscată și bine ventilată.

  1. Cartofi

Ca și în cazul altor fructe și legume, cartofii sunt contaminați cu pesticide. De aceea trebuie să îi speli înainte de a-i consuma. Cu toate acestea, acesta nu este singurul pericol pe care îl prezintă. Cel mai probabil ai observat cum cartofii mai vechi încep să devină verzi. Asta înseamnă că au generat un număr mare de glicoalcaloizi. Aceștia pot provoca intoxicații alimentare moderate până la severe. Deci dacă un cartof devine verde sau are un gust amar, cel mai bine este să nu îl mănânci.

  1. Usturoi

Bulbii de usturoi trebuie depozitați în cămară, într-un recipient ventilat. Dacă sunt într-un recipient etanș, se vor mucegăi rapid. Depozitat corespunzător, usturoiul va fi bun luni de zile.

Surse: thedelite.com, delish.com, geappliances.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult