Mulți dintre noi începem dimineața cu o omletă la micul dejun, tocmai pentru că știm că este una dintre cele mai bune surse de proteină și ne potolește foamea pentru o perioadă lungă de timp. În funcție de dimensiune, un ou poate conține între cinci și opt grame de proteină. Acest macronutrient este esențial pentru o piele sănătoasă, regenerarea musculară și menținerea sațietății. Foarte multe persoane își doresc ca la micul dejun să consume între 20 și 30 de grame de proteină, așadar iată câteva alimente care conțin mai multă proteină decât un ou.
În primul rând, ouăle rămân alegerea ideală pentru micul dejun, dar ele pot fi consumate și alături de alte alimente bogate în proteină, mai ales dacă ai un anumit număr pe care vrei să-l atingi. Gălbenușul este o sursă excelentă de colină, care sprijină buna funcționare a creierului, contracțiile musculare și percepția durerii. De asemenea, conține antioxidanți, compuși care previn stresul oxidativ.
Cel mai probabil ai auzit că ouăle conțin colesterol, dar află că studii recente arată că nu este deloc îngrijorător și nu este nicio problemă dacă mănânci unul sau două ouă la o masă.
Această băutură cremoasă este bogată în proteine și probiotice. Cu o textură echilibrată între lapte și iaurt, kefirul poate fi folosit în numeroase preparate și smoothie-uri pentru a completa micul dejun.
Deși sunt considerate o sursă excelentă de grăsimi, semințele de dovleac sunt bogate în proteină și fier.
Ovăzul este și el o sursă excelentă de proteină, dar și de fibre, care oferă sațietate, mai ales că poate fi integrat în numeroase preparate.
Iaurtul grecesc este extrem de cremos și redus în grăsimi. Poate fi consumat alături de fructe proaspete, granola, nuci, semințe, miere sau agave.
Iată o sugestie super sățioasă și sănătoasă pentru micul dejun: bagel cu ou, cremă de brânză, ceapă verde și somon afumat. Acest combo este bogat în proteine și omega-3.
Dacă ești în căutarea unui mic dejun bogat în proteine și foarte rapid, poți opta pentru brânza cottage. Acest ingredient cremos se potrivește de minune cu nuci și fructe de pădure.
Pentru vegani și vegetarieni, tofu este sursa excelentă de proteină pe care să o consumi la micul dejun.
Quinoa este de asemenea o proteină vegetală completă rară, ceea ce înseamnă că furnizează toți aminoacizii esențiali.
Brânza a fost criticată pentru conținutul său mai mare de grăsimi saturate și sodiu, dar se pare că este mai sănătoasă decât credeam. Este o gustare excelentă în sine (sau ca parte a unui minunat platou cu brânzeturi).
Deși migdalele sunt bogate în grăsimi, este vorba despre tipul sănătos pentru inimă care este benefic pentru tine și te ajută să te simți sătul. Ele sunt, de asemenea, bogate în proteine. Încearcă migdalele feliate presărate peste o salată.
Fasolea neagră, sau orice fel de fasole, este adesea ignorată ca sursă de proteină. Dar fie că o folosești ca umplutură pentru taco, o amesteci în supă sau o transformi în sosuri, fasolea este o excelentă sursă de nutrienți.
Pastele din năut nu au chiar același gust ca pastele tradiționale pe bază de grâu — textura este puțin mai densă și poți observa că este făcută din boabe de năut — dar cu un sos delicios, devine o cină gustoasă.
Pentru o gustare bogată în proteine, întinde unt de arahide pe felii de mere sau pe tije de țelină.
Fă un sandviș pe bază de pâine din cereale încolțite și vei obține 8 grame de proteină (fătă umpluturile din interior).