14 alimente care conțin mai multă proteină decât un ou, ideale pentru micul dejun

Foarte multe persoane își doresc ca la micul dejun să consume între 20 și 30 de grame de proteină, așadar iată câteva alimente care conțin mai multă proteină decât un ou.
  • Publicat:
  • Actualizat:
14 alimente care conțin mai multă proteină decât un ou, ideale pentru micul dejun

Mulți dintre noi începem dimineața cu o omletă la micul dejun, tocmai pentru că știm că este una dintre cele mai bune surse de proteină și ne potolește foamea pentru o perioadă lungă de timp. În funcție de dimensiune, un ou poate conține între cinci și opt grame de proteină. Acest macronutrient este esențial pentru o piele sănătoasă, regenerarea musculară și menținerea sațietății. Foarte multe persoane își doresc ca la micul dejun să consume între 20 și 30 de grame de proteină, așadar iată câteva alimente care conțin mai multă proteină decât un ou.

În primul rând, ouăle rămân alegerea ideală pentru micul dejun, dar ele pot fi consumate și alături de alte alimente bogate în proteină, mai ales dacă ai un anumit număr pe care vrei să-l atingi. Gălbenușul este o sursă excelentă de colină, care sprijină buna funcționare a creierului, contracțiile musculare și percepția durerii. De asemenea, conține antioxidanți, compuși care previn stresul oxidativ.

Cel mai probabil ai auzit că ouăle conțin colesterol, dar află că studii recente arată că nu este deloc îngrijorător și nu este nicio problemă dacă mănânci unul sau două ouă la o masă.

Iată în continuare 14 alimente care conțin mai multă proteină decât un ou.

Kefirul- 10g de proteină per porție

Această băutură cremoasă este bogată în proteine și probiotice. Cu o textură echilibrată între lapte și iaurt, kefirul poate fi folosit în numeroase preparate și smoothie-uri pentru a completa micul dejun.

Semințele de dovleac- 10g proteină per 1/4 porție

Deși sunt considerate o sursă excelentă de grăsimi, semințele de dovleac sunt bogate în proteină și fier.

Ovăz- 10g proteină per porție

Ovăzul este și el o sursă excelentă de proteină, dar și de fibre, care oferă sațietate, mai ales că poate fi integrat în numeroase preparate.

Iaurt grecesc- 20g proteină per porție

Iaurtul grecesc este extrem de cremos și redus în grăsimi. Poate fi consumat alături de fructe proaspete, granola, nuci, semințe, miere sau agave.

Somon afumat- 25g proteină per porție

Iată o sugestie super sățioasă și sănătoasă pentru micul dejun: bagel cu ou, cremă de brânză, ceapă verde și somon afumat. Acest combo este bogat în proteine și omega-3.

Brânză cottage- 24g proteină per porție

Dacă ești în căutarea unui mic dejun bogat în proteine și foarte rapid, poți opta pentru brânza cottage. Acest ingredient cremos se potrivește de minune cu nuci și fructe de pădure.

Tofu- 10g proteină per 1/2 porție

Pentru vegani și vegetarieni, tofu este sursa excelentă de proteină pe care să o consumi la micul dejun.

Quinoa – 8g de proteină per porție

Quinoa este de asemenea o proteină vegetală completă rară, ceea ce înseamnă că furnizează toți aminoacizii esențiali.

Brânză Cheddar – 7g de proteină per porție

Brânza a fost criticată pentru conținutul său mai mare de grăsimi saturate și sodiu, dar se pare că este mai sănătoasă decât credeam. Este o gustare excelentă în sine (sau ca parte a unui minunat platou cu brânzeturi).

Migdale – 6g de proteină per porție

Deși migdalele sunt bogate în grăsimi, este vorba despre tipul sănătos pentru inimă care este benefic pentru tine și te ajută să te simți sătul. Ele sunt, de asemenea, bogate în proteine. Încearcă migdalele feliate presărate peste o salată.

Fasole neagră – 8g de proteină per porție

Fasolea neagră, sau orice fel de fasole, este adesea ignorată ca sursă de proteină. Dar fie că o folosești ca umplutură pentru taco, o amesteci în supă sau o transformi în sosuri, fasolea este o excelentă sursă de nutrienți.

Paste de năut – 14g de proteină per porție

Pastele din năut nu au chiar același gust ca pastele tradiționale pe bază de grâu — textura este puțin mai densă și poți observa că este făcută din boabe de năut — dar cu un sos delicios, devine o cină gustoasă.

Unt de arahide – 7g de proteină per porție

Pentru o gustare bogată în proteine, întinde unt de arahide pe felii de mere sau pe tije de țelină.

Pâine de cereale încolțite – 8g de proteină per porție

Fă un sandviș pe bază de pâine din cereale încolțite și vei obține 8 grame de proteină (fătă umpluturile din interior).

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”