Avem o veste buna! Poti sa te lasi prada tentatilor culinare, fara a pune in pericol silueta mult dorita. Mai mult, kilogramele in plus pot fi eliminate cu ajutorul unor metode de slabire care iti permit sa gusti un pic din toate: svaiter ras, sunca presata, pulpa de pui, fructe si legume din belsug, orez, fructe de mare, precum si exoticele condimente indiene. Mobilizeaza-te cateva zile si la sfarsitul lor vei fi mai usoara cu 5 kilograme.
Citeste cu atentie, respecta indicatiile nutritionistilor nostri si… pofta buna!
Ziua 1
Mic dejun: ceai/cafea fara zahar (cu indulcitor), o cana lapte degresat cu 3 linguri fulgi de porumb
Gustare: o felie de paine graham cu o felie de sunca presata
Pranz: o pulpa de pui, fara piele, la cuptor si garnitura de fasole verde fiarta, cu verdeata si o lingurita de ulei de masline, 2 mandarine
Cina: 150 g dovlecei gratinati si o lingura svaiter ras
Ziua 2
Mic dejun: ceai/cafea, 1 ou fiert tare si o felie paine graham
Gustare: o portocala
Pranz: 150 g peste slab (salau, stiuca, stavrid, cod) fript/la cuptor si orez nedecorticat (30 g nefiert), salata verde cu suc de lamaie si o lingurita de ulei de masline
Cina: o cana de lapte degresat, o felie de graham si o felie de sunca de pui/sunca presata
Ziua 3
Mic dejun: ceai/cafea, 1 iaurt
mic, 3 linguri de musli din cereale integrale
Gustare: 1 pahar de suc de grapefrut
Pranz: 150 g biftec de vita la gratar cu salata de rosii, castraveti sau rondele de ceapa, suc de lamaie si o lingurita de ulei de masline, o felie de graham
Cina: legume la cuptor (amestec ce poate contine morcov, fasole verde, ceapa, dovlecel, conopida, rosii, ciuperci)
cu o lingura de ulei si verdeata
ziua 4
Mic dejun: ceai/cafea, o felie de graham cu 10 g margarina si o felie de mezel slab (piept de pui/curcan)
Gustare: 1 iaurt mic
Pranz: o supa crema de legume (fierte, pasate si o lingurita de ulei), pui la gratar fara piele (150 g) cu salata de varza, suc de lamaie si o lingurita de ulei
Cina: salata verde cu ton (conserva in suc propriu), suc de lamaie, o felie graham
ziua 5
Mic dejun: ceai/cafea, 1 bol cu branza de vaci degresata, 2 kiwi
Gustare: 1 pahar cu suc de portocale/grapefrut si 2 biscuiti simpli (de post)
Pranz: 150 g peste slab cu 100 g cartofi natur cu patrunjel si o lingurita de ulei, o portocala
Cina: 150 g paste si suc de rosii si o lingura de svaiter ras
ziua 6
Mic dejun: o cana de lapte degresat, o felie de paine graham si 3 lingurite
de gem
Gustare: 1 mar
Pranz: 150 g pui fara piele, salata de cruditati (morcov, telina) cu lamaie si putin ulei, salata de fructe (o jumatate de mar, o jumatate de grapefrut, o mandarina, 1 kiwi)
Cina: omleta din 2 oua si cateva ciuperci, pregatita
in tigaie anti-adeziva (fara ulei)
ziua 7
Mic dejun: ceai/cafea, 1 iaurt mic,
o portocala/un mar
Gustare: o felie de graham cu sunca presata/piept de pui
Pranz: supa crema de ciuperci/ciorba de legume (fara cartof) acrita cu lamaie, o lingurita de ulei, 150 g biftec de vita cu salata verde
Cina: mamaliguta pripita cu branza de vaci degresata
Dr. OANA ZARNESCU, medic generalist
In timpul dietei, respecta cantitatile indicate si nu manca intre mese. Nu consuma alcool si bea zilnic cel putin 9 pahare de apa sau ceai. Nu depasi cantitatea recomandata de aproximativ 5 g de sare pe zi. Poti compensa daca adaugi la mancare verdeturi si condimente din belsug. Pentru salate, prepara o vinegreta slaba din suc de lamaie si o lingurita de ulei de masline. Nu manca seara dupa ora 20.00 si incearca sa faci zilnic cate o plimbare pe jos de cel putin 15 minute.