Integrarea legumelor în dietă și în varianta lor crudă poate avea numeroase beneficii: nivelul de energie crește, digestia este simțitor îmbunătățită, riscul de boli cardiovasculare scade și multe altele. Despre care vom vorbi în rândurile ce urmează.
Potrivit experților, germenii de grâu au o valoare nutritivă excelentă, fiind o sursă bogată de proteine, fibre și grăsimi sănătoase.
De asemenea, ei conțin și magneziu, zinc, potasiu și fosfor, dar și vitamina E, un nutrient esențial cu proprietăți antioxidante extraordinare.
Germenii de grâu sprijină imunitatea și sistemul cardiovascular. Cerealele integrale din grâu pot reduce riscul de boli de inimă și pot sprijini menținerea unei greutăți corporale optime.
Citește și: Beneficiile germenilor de grâu
Semințele de cânepă oferă și ele o serie de beneficii pentru sănătate. Sunt bogate în proteine, fibre și acizi grași sănătoși (Omega3, Omega6), dar și o sursă de fier, zinc și vitamina B.
Aceste semințe au efect antioxidant și pot sprijini sănătatea inimii, a pielii și a articulațiilor.
Citește și: Seminţele de cânepă – beneficii şi proprietăţi
Berea are în compoziția sa doar ingrediente naturale, substanțe nutritive și nutrienți valoroși pentru metabolism. Datorită conținutului bogat în malț și hamei, este o importantă sursă de antioxidanți și de fibre solubile.
Totodată, unul din ingredientele principale din compoziția berii, cerealele, sunt o bună sursă de vitamine din complexul B, iar acestea împreună cu hameiul, contribuie considerabil la întărirea sistemului imunitar.
Citește și: Berea: beneficiile consumului moderat