3 greşeli majore pe care le faci când vrei să slăbeşti

Atunci când avem în plan să slăbim, nu întotdeauna ajungem la rezultatele dorite. Flavius Ursachi, antrenor de fitness explică de ce.
  • Publicat:
3 greşeli majore pe care le faci când vrei să slăbeşti
FOTO: 123rf.com / 3 greşeli majore pe care le faci când vrei să slăbeşti
Cine nu-şi doreşte o siluetă armonioasă în special în sezonul estival, când ne petrecem vacanţele la mare, pe plajă, în costum de baie. Fiecare femeie începe să aibă o rutină: merge din timp la sală, ţine diete, dar de multe ori rezultatele nu arată aşa cum şi-ar dori. Există trei greşeli majore pe care mulţi le fac când vor să slăbească şi nu reuşesc, iar Flavius Ursachi, antrenor de fitness, ne vorbeşte despre ele.
 
Te înfometezi. Cea mai mare greşeală pe care o poţi face este aceea de a deveni excesiv de restrictiv cu organismul tău din punct de vedere nutriţional.
 
”Renunţarea la diverse alimente poate părea o idee bună, dar nu va dura mult timp până va apărea tentaţia de a ceda. În plus, metabolismul tău va fi încetinit considerabil, iar, atunci caând nu vei mai putea susţine acest obicei nesănătos, kilogramele pierdute vor reveni rapid. Soluţia este stil de viaţă sănatos, pe care să îl poţi menţine pe termen lung. Te va ajuta să slăbeşti treptat, cu răbdare şi prin eliminarea graduală a alimentelor interzise. Le vei înlocui cu ingrediente sănătoase, îi vei oferi organismului tău ce are nevoie din punct de vedere nutriţional şi vei slăbi gradual, în fiecare saptamana”, explică Flavius Ursachi.
 
Nu faci ce trebuie la sală. Exerciţiile pe care le urmezi pot fi executate incorect sau poate că nu le sincronizezi cu dieta alimentară. Tocmai de aceea, specialistul menţionează că ”ai nevoie de un antrenor personal ori să intri într-o grupă de sport, pentru a te asigura că ceea ce faci la sală este şi eficient şi sănătos. Specialiştii analizează stadiul în care te afli, îi fac un plan alimentar şi de exerciţii personalizate, vor monitoriza progresul”.
 
Te învinovăţeşti pentru că nu ai rezultate pe cont propriu. ”Atunci când alegi să te antrenezi pe cont propriu, rişti să depui foarte mult efort fără a obţine rezultate concrete de transformare corporală şi ajungi să te învinovăţesti. Este posibil să utilizezi aparatele în mod greşit sau să combini exerciţii care nu oferă rezultatele dorite.În acest caz, trebuie ai să ajutorul unui antrenor personal. Astfel, sentimentele de auto-învinovăţire şi frustrare vor fi înlocuite cu satisfacţia rezultatelor vizibile de transformare corporală”, explică specialistul.
 
Urmărește CSID.ro pe Google News