Nu lasa vara sa treaca fara sa furi din bogatia ei! Iata trei alimente pline de beneficii, pe care ar trebui sa le consumi cat de des poti:
Pepene rosu
Rosiile culeg toti laurii pentru continutul mare de licopen, acel pigment care le dau lor culoarea, iar noua ne reduc riscul de afectiuni cardiace si unele forme de cancer.
Licopenul este un pigment carotenoid si fitochimic gasit in rosii sau alte fructe rosii si legume, cum ar fi morcovii, ardeii grasi rosii, pepenii verzi, si papaya (dar nu in capsuni sau cirese).
In topul alimentelor cu mult licopen, dupa rosii urmeaza guava, fruct exotic din America Centrala si America de Sud.
Din umbra vine insa pepenele rosu care, bogat in carotenoid (un pigment asemanator cu carotenul), citrulina si arginina, ne mentine arterele sanatoase si imbunatateste circulatia.
In plus, pentru acelea dintre noi care sunt la dieta, e bine de stiut ca pepenele rosu contine 92% apa, e sarac in calorii, ne taie setea, pofta de mancare si ne mentine silueta.
Pont: pepenele rosu contine mai multi antioxidanti daca este pastrat la temperatura camerei decat daca este tinut in frigider.
Struguri
Pielita strugurilor negri este bogata in resveratrol (deci nu-i mai curata inainte sa-i mananci!) care te ajuta sa ai o minte ascutita si te tine la distanta de boli ale inimii si de unele forme de cancer.
In plus, spre deosebire de vinul rosu, care contine alcool, strugurii vin cu toate aceste virtuti in stare naturala. Iar daca nu te poti abtine de la mesle grase, bogate in calorii, strugurii negri si cei verzi neutralizeaza toate efectele dezastruoase pe care acestea le au auspra organismului.
Porumb
Sanatos in toate formele sale, (fiert, copt, expandat, sub forma de fulgi, faina sau baby corn) porumbul este foarte bogat in carotenoid, zeaxantin si luteina, antioxidanti care ne protejeaza ochii si pielea de efectele devastatoare ale ultravioletelor. In plus, porumbul fiert ne mentine colesterolul si glicemia la cote normale.
Citeste si: 10 plante „dinamita” pentru sanatatea ta!