3 tipuri de nuci care conțin mai multe proteine decât ouăle

  • Publicat:
3 tipuri de nuci care conțin mai multe proteine decât ouăle

Fiecare nucă are beneficiile sale pentru sănătate – dar câteva sunt în top când vine vorba de valori nutritive. Există atât de multe lucruri minunate despre nuci – inclusiv faptul că sunt un pachet mic plin cu fibre și proteină, care te ajută să te simți sătul prin încetinirea digestiei și menținerea nivelurilor de zahăr din sânge care-ți oferă o energie susținută.

În ceea ce privește proteina în mod special, unele nuci stau excelent la acest capitol. De fapt, unele nuci au o cantitate de proteină similară cu a unui ou. Deoarece oul este unul dintre cele mai bune alimente bogate în proteină pe care le poți consuma (cu 6 grame de proteină), deseori îl folosim ca punct de referință pentru a afla cum se compară alte alimente. Iată cele trei tipuri de nuci care egalează – sau depășesc – cantitatea de proteină dintr-un ou:

Alune de pământ (arahide)

Alunele de pământ sunt tehnic o leguminoasă care crește în pământ, dar sunt consumate ca nuci datorită gustului, texturii și valorii lor nutritive. Există un motiv pentru care arahidele sunt nucile preferate ale tuturor: sunt accesibile, se pot păstra mult timp și sunt nutritive, oferind mai mult de 7 grame de proteină și 2 grame de fibre într-o porție.

Bucură-te de alunele de pământ ca gustare sățioasă sau adaugă-le în preparatele sărate.

Migdale

Migdalele îndeplinesc o mulțime de criterii nutriționale și culinare. Această nucă este o adevărată sursă de nutrienți, inclusiv fibre și antioxidanți, care contribuie la sănătatea inimii. Migdalele oferă 3.5 grame de fibre la fiecare 23 de migdale, asigurând mai mult de 10% din necesarul zilnic de fibre.

Adaugă un praf de migdale nesărate peste salate, folosește-le ca ingredient principal în prăjituri sau dă-le un gust deosebit prin coacere și condimentare.

Fistic

Fisticul merită o mențiune de onoare datorită profilului său nutrițional excelent, inclusiv potasiu pentru reglarea tensiunii arteriale, vitamina B6 pentru sprijinirea sistemului imunitar și mangan pentru construcția oaselor. Cercetările recente arată că un consum regulat de fistic poate îmbunătăți sănătatea microbiomului intestinal prin creșterea concentrației de bacterii benefice.

Fisticul se potrivește bine cu proteinele, cum ar fi peștele și puiul. Folosește un procesor de alimente pentru a mărunți fisticul și pesmetul într-un amestec tocat sau fin și îmbracă fileurile de pește sau pieptul de pui cu această crustă înainte de gătire.

Sursă foto: Shutterstock

CITEȘTE ȘI: Beneficiile consumului de caju, migdale, nuci şi arahide

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc