4 obiceiuri mai puţin cunoscute ale oamenilor slabi

Potrivit unui nou studiu efectuat de către Laboratorul Food & Brand al Universităţii Cornell, mulţi oameni slabi (care nu urmează o dietă strictă!) folosesc o serie de strategii mai puţin convenţionale care ar putea ajuta la menţinerea greutăţii.
  • Publicat:
4 obiceiuri mai puţin cunoscute ale oamenilor slabi

Potrivit unui nou studiu efectuat de către Laboratorul Food & Brand al Universităţii Cornell, mulţi oameni slabi (care nu urmează o dietă strictă!) folosesc o serie de strategii mai puţin convenţionale care ar putea ajuta la menţinerea greutăţii. Concluziile studiului au fost prezentate în cadrul Săptămânii Obezităţii în noiembrie 2015.

Folosind registrul celor care nu au fost vreodată supradonderali sau care nu s-au confruntat cu probleme de greutate ( în prezent demunit Registrul Global al Greutăţii Sănătoase), cercetătorii au analizat adulţii care au avut succes în menţinerea unei greutăţi corporale sănătoase pe parcursul vieţii lor. După ce au răspuns la o serie de întrebări despre dietă, exerciţii fizice sau obiceiuri zilnice, respondenţii au fost împărţiţi în două grupuri.

Primul grup, alcătuit din 112 de adulţi, au ţinut rar diete şi au fost consideraţi slabi fără a face niciun efort. 80% din grup a fost reprezentat de femei, cu o înălţime medie de 168 de centimetri şi o greutate medie de 61 de kilograme. Cel de-al doilea grup a ţinut diete mult mai frecvent şi s-a gândit în mod constant la ceea ce mâncau. 

După ce au comparat rezultatele fiecărui grup, cercetătorii au descoperit că strategiile de scădere în greutate utilizate de primul grup deviau de la recomandările tradiţionale legate de greutate – dar, cu toate acestea, aveau succes.

Aceste strategii au inclus:

  • consumul alimentelor de calitate (65% consumau zilnic legume la cină , iar 51% consumau fructe şi legume la micul dejun) 
  • gătitul frecvent acasă în loc să ia masă în oraş 
  • ascultau semnalele interne care le spuneau dacă le este sau nu foame
  • aceste persoane nu avea sentimente de vinovăţie în legătură cu mâncatul în exces 
  • abordarea  în privinţa mâncării era bazată pe sentimentul de plăcere/delectare 

“Aceste rezultate sunt încurajatoare deoarece ele sugerează că îngrăşarea ar putea fi prevenită timpuriu printr-o strategie bazată pe calitatea şi nu cantitatea mâncării şi prin capacitatea a urma indiciile interne şi nu printr-o dietă strictă şi evitarea mâncărilor preferate”, a declarat Anna-Leena Vuorinen, cercetătorul principal al studiului.

Vrei să slăbeşti fără a ţine o dietă? Încearcă să implementezi aceste mici schimbări în rutina ta zilnică!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”