Fie că vrei să slăbești, să capeți masă musculară sau pur și simplu să ai obiceiuri alimentare mai sănătoase pentru a-ți îmbunătăți starea de sănătate, dieta joacă un rol esențial. Pe lângă sport, ceea ce consumi în timpul zilei te poate ajuta să-ți atingi obiectivele. O dietă neechilibrată poate fi un obstacol în procesul de slăbire așadar, dacă ai încercat prea multe diete, află că organismul îți transmite când este cazul să renunți la ele. Iată care sunt semnalele care îți indică faptul că trebuie să renunți la diete.
Unul dintre semnalele pe care nu trebuie să le eviți și care îți indică faptul că trebuie să renunți la diete este atunci când acestea încep să aibă un impact negativ asupra sănătății tale. De exemplu, multe dintre diete presupun consumul redus de carbohidrați, de mai multe grăsimi sau chiar mai multe proteine, în timp ce altele presupun să renunți la anumite alimente precum fructe sau cereale integrale. Organismul are nevoie de fibre solubile pentru că ajută la ținerea sub control a colesterolului. Dacă urmezi dieta ketogenică sau o altă dietă similară ei, mergi la medic să vezi cum stai cu valorile colesterolului. Poate este cazul să reduci consumul de grăsimi și să începi să consumi mai multe fibre.
Deși îți urmezi planul alimentar, să ai un apetit instabil pe timpul zilei poate fi un semn că este cazul să renunți la acea dietă. O dietă sănătoasă nu permite acest lucru, iar dacă apare senzația de foame înseamnă că nu mănânci suficient. Scăderea în greutate presupune reducerea numărului de calorii, dar dacă mănânci prea puțin nu te vei simți deloc bine. În acest sens, poți folosi o aplicație care să-ți monitorizeze ceea ce mănânci și astfel poți observa ce trebuie să adaugi în alimentație sau ce trebuie să elimini.
Dacă în mod inexplicabil te confrunți cu senzația de oboseală, deși pe timpul nopții nu ai tulburări de somn, dieta poate fi de vină. Ajusteaz-o și vezi dacă îți recapeți energia.
Dieta și sportul merg mână-n mână în procesul de slăbire. Indiferent care este motivul pentru care ții dietă, schimbările din stilul de viață sunt date de dorința de a-ți îmbunătăți sănătatea. Dacă în timpul unui antrenament obosești foarte repede, probabil că nu consumi suficienți nutrienți esențiali, în special carbohidrați complecși.