De Paşte, pe masa românului există în mod obligatoriu ouă. De toate culorile sau doar roşii, acestea sunt nelipsite din meniul pascal. Pe bună dreptate, dacă ne gândim la câte proteine de calitate superioară înglobează!
Dar nu doar ouăle de găină pot fi încondeiate. Iată mai jos alte câteva categorii de ouă care să vă ajute la diversificare:
1. Ouăle de raţă – sunt gustoase, dar ceva mai grase decât cele clasice de găină. Se consumă fierte sau făcute jumări. Cântăresc în jur de 85 – 95 de grame şi sunt albe.
2. Ouăle de prepeliţă – mici şi pătate, au coaja mai subţire decât celelalte şi se fierb mai repede. Au o consistenţă mai delicată, cremoasă, conţin mai puţine grăsimi (deci sunt absolut inofensive pentru persoanele care au probleme cu colesterolul) şi se pretează la a fi consumate fierte sau sub formă de tartine. Cântăresc circa 15 – 20 de grame.
3. Ouăle de găină – sau ouăle clasice, pe care le găsim în mod obişnuit la supermarket. De obicei sunt cele bej şi cântăresc 50 – 70 de grame.
4. Ouăle de găinuşă – sunt asemănătoare cu cele de găină din punct de vedere calitativ, însă au dimensiuni mai mici şi sunt albe. Sunt perfecte pentru copii. Cântăresc circa 30 – 40 de grame.