4 variante de mic dejun pe care ar trebui să le eviți dacă încerci să slăbești

  • Publicat:
4 variante de mic dejun pe care ar trebui să le eviți dacă încerci să slăbești

Dacă ai încercat vreodată să slăbești, știi că există anumite alimente de mic dejun care nu sunt nici pe departe atât de sănătoase pe cum par și este ideal să renunți la ele. 

Orice aliment cu exces de zahăr, sare sau grăsimi saturate te va lăsa flămând, balonat și letargic câteva ore mai târziu, crescând probabilitatea să consumi mai multe calorii după-amiaza și seara. 

Iată cele 4 cele mai proaste alimente de mic dejun de consumat dacă încerci să slăbești și cu ce ar trebui să le înlocuiești.

Cerealele

Multe sunt încărcate cu zahăr adăugat, care furnizează doar calorii, fără a oferi beneficii nutriționale. Cerealele dulci pot duce la fluctuații ale glicemiei și scăderi severe ale acesteia și pentru că le lipsesc proteinele și fibrele esențiale, vei simți foame doar câteva ore mai târziu. Dacă vrei cereale dimineața, alege din cele care conțin 10 grame de zahăr sau mai puțin și optează pentru cereale integrale, care te vor ține sătul pentru mai mult timp.

Batoanele proteice

Batoanele proteice par a fi variante sănătoase și o alegere firescă pentru un mic dejun pe care nu vrei să îl sari, dar de obicei au aceleași ingrediente ca și o prăjitură, dacă nu chiar mai mult zahăr. Acest lucru este valabil chiar și pentru batoanele integrale care sunt pline cu ovăz. Citește cu atenție etichetele de pe orice varietăți cumpărate din magazin și alege-le pe cele cu 8 grame de zahăr sau mai puțin.

Carnea

Chiar dacă pare o variantă delicioasă și sățioasă de mic dejun, nu toate tipurile de carne au aceeași valoare nutrițională. Carnea prcesată precum baconul, cârnații, salamul sunt pline de sodiu și grăsimi saturate. Deoarece proteina te ajută să te simți sătul mai mult timp, este util să consumi proteină dimineața, dar asigură-te că sunt din surse sănătoase. Încearcă să incluzi proteine vegetale cum ar fi fasolea, pentru mai multe opțiuni sărace în calorii, dar nutritive.

​​Sucul de fructe

Poate că un fresh de portocale lângă cafeaua de dimineață ți se pare o idee bună de mic dejun, dar e mai bine să alegi fructele, care au mult mai multe fibre. În plus, dimensiunea acceptabilă a porției pentru suc este mult mai mică decât ai crede. Nutriționiștii recomandă să bei doar 200ml de suc pe zi, ceea ce este mai puțin decât o ceașcă. Așadar, renunță la suc și adaugă fructe și legume la micul dejun în schimb.

Sursă foto: envato

CITEȘTE Și: Selena Gomez, mic dejun delicios, bogat în proteine. Mănâncă zilnic același lucru!

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Stenoza de arteră carotidă internă – tratamentul minim invaziv prin plasare de stent carotidian