5 alimente despre care nu ai fi zis că sunt foarte sănătoase

  • Publicat:
5 alimente despre care nu ai fi zis că sunt foarte sănătoase

Mulți dintre noi ne punem la îndoială alegerile alimentare, confuzi din cauza informațiilor contradictorii despre ceea ce este cu adevărat sănătos. Deci, este posibil să fi eliminat din alimentație câteva alimente delicioase. Dar realitatea este că acestea au fost demonizate în mod fals. Știința este clară și poți să reintroduci aceste alimente pe lista de cumpărături.

Pastele

Contrar a ceea ce cred mulți oameni, pastele în sine nu îngrașă – mai des este vorba despre ingredientele cu care sunt preparate (gândește-te la sosuri cremoase, cu brânză). Pastele au, de fapt, un indice glicemic scăzut, astfel că energia lor este eliberată treptat, menținându-te sătul pentru o perioadă mai mare de timp. Secretul atunci când vine vorba despre paste este  să le consumi în proporții corecte – în loc să te arunci la un bol mare, menține pastele la un sfert din masa ta, lăsând loc pentru o proteină slabă și completează cu legume.

Cartofii albi

Desigur, cartofii conțin carbohidrați, dar pentru că sunt un aliment complet natural – cu totul diferit de carbohidrații rafinați din pâinea albă, prăjituri sau chiar chipsuri de cartofi – consumul lor tot contează în cele cinci porții de legume pe zi, jumătate de cartof fiind o porție. Ca parte a unei diete echilibrate, cartofii albi sunt perfect acceptabili. Poți găsi chiar și cartofi cu indice glicemic scăzut în ziua de azi – astfel vei rămâne sătul pentru mai mult timp și vei evita un vârf în nivelul zahărului din sânge.

Untul de arahide

Este adesea privit ca un aliment prea bogat în calorii, de care este mai bine să te ferești, dar untul de arahide poate fi benefic, de fapt, pentru sănătatea ta pentru că majoritatea grăsimii sale este de tip nesaturat, prietenoasă cu inima. Pentru cea mai sănătoasă alegere, verifică lista de ingrediente și alege o varietate făcută doar cu arahide, fără sare, zahăr sau grăsime adăugată.

Brânza

Deși poate conține cantități mari de sodiu și grăsimi saturate, brânza are, de asemenea, calciu care întărește oasele, precum și proteină. Cheia este să consumi acest produs lactat în porții rezonabile, care în cazul brânzei înseamnă două felii de brânză tare sau jumătate de ceașcă de brânză moale, cum ar fi ricotta.

Ouăle

Ouăle au fost cândva considerate rele pentru inimă din cauza conținutului lor de colesterol, dar după decenii de studii exhaustive, se știe acum că, de fapt, colesterolul din alimente nu are un efect mare asupra nivelului de colesterol din sângele nostru. American Heart Foundation spune acum că șase până la șapte ouă pe săptămână sunt perfect sănătoase ca parte a unei diete echilibrate. Ouăle sunt o sursă valoroasă de proteină – astfel te ajută să te simți sătul.

Sursă foto: envato

CITEȘTE ȘI: Alimentele de post care te îngrașă și îți afectează imunitatea. Conțin lectine, iar printre acestea se numără și plante pe care le credeai sănătoase

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult